Serseri kurşun bu kez felç etti

Serseri kurşun bu kez felç etti
expand

İstanbul'da 15 haziranda MOBESE kamerasının karşısında başına kurşun isabet eden Nuray Kelebek'in vücudunun sağ tarafı felç oldu.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

Hayati risk taşıyan bir operasyon olduğu gerekçesiyle Kelebek'in başının sağ tarafına isabet eden kurşun çıkarılmadı. Genç kız artık başındaki kurşun ile yaşayacak.
 
Doktorlar Kelebek'i felçli durumundan 45 gün ile 3 ay arasında değişen bir sürede kurtarabileceklerini söylüyor. Ancak ailesi günlük 170 YTL bedelindeki fizik tedavi ücretini ödeyebilecek durumda değil.
 
24 gün yoğun bakımda kaldı
 
Kelebek bir hafta boyunca özel bir hastanede tedavi gördü. Ardından Çapa Tıp Fakültesi'ne kaldırıldı.
 
Burada 24 gün yoğun bakımda kalan genç kız, ardından 16 temmuza kadar hastanede tedavi gördü. 18 temmuzda da hastane enfeksiyonu kapan Kelebek, iki hafta önce taburcu edildi.
 
Failler sokakta
 
İki buçuk ay önce meydana gelen olayın failleri ise hala sokaklarda. Polis soruşturmayı sürdürüyor ancak genç kızın kafasına isabet eden kurşunun sorumluları henüz bulunamadı.
 

 
SERSERİ KURŞUNLAR
Emniyet Genel Müdürlüğü'nün istatistiklerine göre, Türkiye'de son 5 yılda serseri kurşunların hedefi olan 25 kişi öldü, 531 kişi de yaralandı.
 
2005 yılının ocak-temmuz ayları arasındaki 6 aylık dönemde ise bu tür olaylarda ölen olmadı.
Kelebek'in annesi Pakize Aktaş sorumluların bir an önce bulunmasını istiyor. Anne, "kimse araştırıp sormuyor failin bulunmasını istiyorum. Bulunsa acım daha hafifler. Sadece araştırma devam ediyor diye söyleniyor kimsenin aradığı yok" dedi.
 
MOBESE neden işe yaramadı?
 
Kelebek'in kurşun nedeniyle yere yığıldığı noktanın hemen karşısında bir MOBESE kamerası vardı. Genç kızın dayısı Bülent Aktaş, olayı aydınlatmaya MOBESE kameralarının da yetmediğini dile getiriyor.
 
Dayı Aktaş kameraların tüm olayı kaydettiğini belirterek "polis havadan gelen serseri bir kurşun olduğunu ve tespit edemeyeceklerini söyledi. Oysa MOBESE kameraları çalışıyordu. Ama haziranın 17'sinde kayda başladığını söylediler. Herşeyi görmüşler, kızın yere düşüşünü, etraftakilerin toplanmalarını... Ama yapanı görmemişler. MOBESE kameralarının karşısında illa kalkıp da kameraya poz verecek şekilde mi ateş edecekler. Bu kameralar ne işe yarıyorsa?" diye konuştu.
 
MOBESE kameraları nedir?
 
Yazılımı tamamen Emniyet Müdürlüğü'ne ait, bilişim ve iletişim teknolojilerinin en son olanaklarından yararlanılarak tasarlanan bir güvenlik konsepti olan MOBESE, temelinde polis araçlarının dijital harita üzerinden canlı olarak gözlendiği, görevli personelin merkezle ve amirleriyle her türlü iletişimini kolay ve hızlı bir şekilde sağladığı, veri tabanındaki bilgilerin tüm polis ekiplerince aktif olarak kullanılabildiği bir sistemler bütününü oluşturuyor.
 
Sistemin, suç işlenebilecek ortamların önleyici polis faaliyetleri açısından dijital kameralarla izlenmesinin yanı sıra, suçla karşılaşıldığında oluşturulan akıllı yazılım ve iletişim sistemi ile polisin olaylara anında müdahale etmesi ve verimliliğini artırması hedefleniyor.

Sıradaki Haberadv-arrow
Sıradaki Haberadv-arrow