Sınır güvenliği için Akçakale'ye beton duvar

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde sınır güvenliği için beton blok duvarları sınır hattına getirilmeye başlandı.
Akçakale ile Telabyad ilçesi arasındaki sınır hattına döşenmek için beton duvar bloklar ilçeye getirilmeye başlandı. Genişliği 2, yüksekliği 4 metre olan duvarlar, Suriye ve Türkiye hattına örülecek. Sınır hattında güvenliği sağlamak amacıyla örülecek beton duvarlar ile güvenlik sorununun büyük ölçüde sağlanacağı düşünülüyor.
Yürürlükteki sınır kalkanı projesi kapsamında yürütülen çalışma, Fırat kalkanı operasyonu ile daha da hızlandırıldı. Türkiye-Suriye sınırının 911 kilometrelik bölümü bu duvarlarla örülecek. Şimdiye kadar 200 kilometresinin döşendiği belirtiliyor.
Türkiye-Suriye sınırından terörist ve kaçakçı sızmalarını önlemek amacıyla örülen duvarların her biri 7 ton ağırlığında. Sınırdan geçişleri ve sızmaları zorlaştırmak amacıyla örülen beton duvarların proje kapsamında iki yıl içerisinde bitirileceği belirtiliyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
AFAD YENİ DEPREM HARİTASI : AFAD deprem haritası yenilendi! Türkiye'de deprem riski en az iller neresi? Hangi illerde deprem riski yüksek? AFAD Türkiye Deprem Haritası!
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, milletvekilleriyle kahvaltıda bir araya geldi
TİGEM KURA SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI: TİGEM işçi alımı mülakat tarihi ne zaman?
Kanımız dondu! Bahar cinayetinde yeni detaylar: 2022’den beri ev değiştiriyormuş
TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI TAKLİT TAĞŞİŞ LİSTESİ 2025: Sahte - hileli ürünler sorgulama ekranı (guvenilirgida.tarimorman.gov.tr)