Sırrı Sakık'ın peşmerge komutanı kardeşi Irak'ta toprağa verildi

Ağrı Belediye Başkanı ve eski milletvekili Sırrı Sakık'ın Kuzey Irak'ta peşmerge komutanı olan ve 3 gün önce sağlık sorunları nedeniyle yaşamını yitiren kardeşi Seyar Sakık'ın cenazesi, eşi ve çocuklarının isteği üzerine Duhok'ta toprağa verildi.
Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık'ın yaklaşık 20 yıldır Kuzey Irak'ta yaşayan ve peşmerge komutanı olan kardeşi Seyar Sakık, 3 gün önce yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle kaldırıldığı hastenede yaşamını yitirdi. Haberden sonra Irak'a giden Sakık, kardeşinin cenazesini memleketi Muş'a getirip toprağa vereceklerini açıkladı. Ancak, Seyar Sakık'ın eşi ve çocukları, cenazenin yaşadıkları Duhok'ta defnedilmesini istedi. Bunun üzerine Seyar Sakık dün Duhok'ta toprağa verildi.
'İsmi gibi diyar diyar gezdi'
Duhok'ta dün peşmerge komutanı olan kardeşini toprağa veren Sırrı Sakık Twitter hesabından, "Seyarım ismi gibi diyar diyar gezdi, doğduğu topraktan uzakta, G. Kürdistan'da hayata veda etti. Kardeşimi kardeş vatanın toprağına emanet ettik" mesajını paylaştı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Diyarbakır'da korkunç trajedi: 9 yaşındaki Yasemin, bıçaklanarak öldürüldü
Park halindeki otomobil alev alev yandı
Edirne’de ‘Lavanta Tarla Günleri’ başladı
Meteoroloji tarih verdi: 25 ile şiddetli sağanak yağış geliyor
SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI: Sağlık Bakanlığı Personel Alımı Ne Zaman Yapılacak? Bakan Memişoğlu Tarih Verdi!