Skandallar bitmiyor! Suriyeli "çocuk anne": Korkuyorum

İstanbul Küçükçekmece'deki Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne doğum için gelen 115 çocuktan biri olan Suriyeli 15 yaşındaki E.E.A., "Görücü usulu evlendim, severek değil. Daha yeni doğum yaptım. Bir çocuk daha istemiyorum. Korkuyorum" dedi.
Habertürk'ten İrem Koca'nın haberine göre, İstanbul Küçükçekmece'deki Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne doğum için gelen 115 çocuktan biri de Suriyeli E.E.A.'ydı.
Annesi ve babasını 10 yaşındayken savaşta kaybeden 15 yaşındaki kız çocuğu, 13 yaşındayken akrabalarının kendisinden 10 yaş büyük oğullarıyla Suriye'de dini nikâhla evlendirildi. E.E.A., Suriye'den önce Kilis'e, sonra akrabalarıyla İstanbul'a geldi. 14 yaşında ilk kez hamile kaldı. İlk hamileliğinin ikinci ayında bebeğini düşürdü, ardından ikinci kez hamile kaldı. Geçen yıl 8 Mayıs'ta dünyaya getirdiği kızı şimdi 8 aylık.
O personelin avukatı konuştu: Müvekkilim vicdanen bu yola baş koydu
'Bir daha çocuk istemiyorum'
Türkçe bilmediği için soruları Türkmen komşularının çevirisiyle yanıtlayan E.E.A., yaşadıklarını şöyle anlattı: "Suriye'de 4. sınıfa kadar okula gittim. Savaş yüzünden ailem göndermeyi bıraktı. Sonra mektebimiz yerle bir oldu. Annem babam savaşta öldü. 5 yıl oluyor. Okusaydım ne olurdum diye hiç hayal kurmadım. Görücü usulu evlendim, severek değil. Daha yeni doğum yaptım. Bir çocuk daha istemiyorum. Korkuyorum. Bazen akrabalara gidiyorum. Dışarı çıkmıyorum. Buradan memnunum."
'Devlet Hastanesi 115 çocuk istismarını gizledi' iddiası
'Oğlum 2 aylıkken öldü'
Habere göre E.E.A, bu kaderi yaşayan tek Suriyeli genç kız değil. Aynı mahalledeki yan komşuları 15 yaşındaki E.Y.A ve 16 yaşındaki Z.İ de çocuk yaşta evlendirilmiş. İkisi de kendilerinden 10 yaş büyük akraba çocuklarıyla evli. Tüm hayatlarını iki göz odada geçiriyorlar.
E.Y.A., "3 ay önce doğum yaptım. Oğlum 2 aylıkken vefat etti. Zaten çok küçüktü. Bir daha çocuk yapmak istemiyorum" dedi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
HABER... Ocak görünümlü Mayıs! Fotoğraflar bugün çekildi
ÖZEL GÜVENLİK SINAV SONUÇLARI SORGULAMA: ÖGG sınav sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?
TAM 3 ASIRLIK! Emojinin Kökleri Tokat’ta Ortaya Çıktı: Gören Bir Daha Bakıyor...
Dikkat! Meteoroloji tek tek uyardı: 16 ilde sarı kodlu alarm!
"Özgür Özel İmamoğlu’nu kızdırdı mı?" Abdulkadir Selvi yazdı...