Son dakika... Amerika çekiliyor! Operasyon zamanı için kritik mesaj

Reuters'a konuşan üst düzey Türk yetkili "Türkiye büyük olasılıkla ABD'li askerler operasyon bölgesinden çekilene kadar bekleyecek. ABD güçlerinin operasyon yapılması planlanan bölgeden çekilmesi bir haftayı bulabilir" dedi.
Üst düzey bir Türk yetkili Reuters’a verdiği demeçte, Türkiye’nin muhtemel operasyon için büyük olasılıkla ABD askerlerinin alandan tamamen çekilmesini bekleyeceğini belirtti.
Yetkili, ABD kuvvetlerinin planlanan operasyon alanından çekilmesinin bir hafta sürebileceğini ve Ankara'nın "herhangi bir kazayı" önlemek için bunu beklemesinin çok normal ve muhtemel olduğunu söyledi.
ABD güçleri çekiliyor
Beyaz Saray'dan sabah saatlerinde "Türkiye, yakın zamanda Suriye'nin kuzeyine uzun süredir planladığı operasyon için harekete geçecek. ABD Silahlı Kuvvetleri, bu operasyonu desteklemeyecek ya da bu operasyona dahil olmayacak" açıklaması yapılmıştı.
Beyaz Saray'ın açıklamasında, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump arasında telefon görüşmesi yapıldığı belirtilerek, "Türkiye, yakın zamanda Suriye'nin kuzeyine uzun süredir planladığı operasyon için harekete geçecek. ABD Silahlı Kuvvetleri, bu operasyonu desteklemeyecek ya da bu operasyona dahil olmayacak" ifadeleri yer almıştı.
ABD'li yetkililer ise kısa süre sonra Tel Abyad ve Resulayn'daki iki gözlem noktasını boşalttıklarını belirtmişti.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI: Resimli, Anlamlı, Yazılı, Posterli 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Mesajları!
SOLOTÜRK KKTC GÖSTERİSİ 2025: Kıbrıs SOLOTÜRK gösterisi ne zaman, nerede, saat kaçta yapılacak?
Zonguldak'ta limanda yangın! Sahadaki vinç kullanılamaz hale geldi
SON DAKİKA HABERİ: Meteoroloji il il uyardı: Şiddetli yağış geliyor
İSTANBUL'DA DEV ELEKTRİK KESİNTİSİ: Tam 60 Bölgede Elektrikler Yok! İstanbul'da Elektrikler Ne Zaman Gelecek? BEDAŞ - AYEDAŞ Elektrik Kesintisi Sorgulama