SON DAKİKA: AYM Başkanlığı'na Zühtü Arslan yeniden seçildi

Anayasa Mahkemesi (AYM) başkanlığına 3'üncü kez Zühtü Arslan seçildi.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
AYM, Zühtü Arslan'ın 4 yıllık görev süresinin 13 Şubat'ta dolması nedeniyle bugünkü Genel Kurul gündemine başkanlık seçimini aldı. Seçimler, 1982 tarihli ve 2709 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın 146'ncı maddesi ile 2011 tarihli ve 6216 sayılı AYM'nin Kuruluşu ve Yargılama Usulleri Hakkında Kanun'un 12'nci maddesi uyarınca yapıldı. 15 kişinin oy kullandığı seçimde, Zühtü Arslan 8 oy alarak 3'üncü kez başkan seçildi. Arslan'ın rakiplerinden İrfan Fidan 5 oy, Kadir Özkaya ise 2 oy aldı.
Zühtü Arslan, AYM Başkanlığı görevine ilk kez 10 Şubat 2015'te seçildi. Arslan, 4 yıllık görev süresinin dolmasının ardından 25 Ocak 2019'daki seçimde yeniden aday olmuş ve oyların salt çoğunluğunu alarak ikinci kez seçilmişti.
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
SON DAKİKA... AKOM’dan Uyarı Geldi: Afrika Sıcakları İstanbul’u Kavuracak! Termometreler 40 Dereceye Ulaşacak…
MEMUR YARI ZAMANLI ÇALIŞMADA SAAT VE ÜCRET DETAYI! Memurlara yarı zamanlı çalışma hakkı ne zaman başlayacak, kimleri kapsıyor?
BİR CANİNİN PORTRESİ: Bitcoin zengini, polislikten atılma, kabarık suç dosyası...
SON DAKİKA HABERLERİ... Erdoğan duyurdu! A'dan Z'ye detaylar belli oldu: Doğum sonrası yarı zamanlı çalışma hakkı neler getiriyor?
ADALET BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI KADRO VE BRANŞ DAĞILIMI: İnfaz koruma memuru, zabıt katibi, destek personeli alımı 2025 ne zaman, şartları neler?