Son dakika... CHP MYK olağanüstü toplandı

Son dakika... CHP MYK olağanüstü toplandı
expand
KAYNAKAA

CHP MYK, Gürsel Erol için ihraç talebi kararının çıktığı PM toplantısının ardından Genel Başkan Kılıçdaroğlu başkanlığında olağanüstütoplandı.

 

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

CHP Sözcüsü Bülent Tezcan'dan açıklama

CHP, Gürsel Erol'la 41 yıl sonra Elazığ'dan milletvekili çıkardı

CHP'li vekil Gürsel Erol yönetime meydan okudu: Oturma eylemi başlatacağım

Edinilen bilgiye göre, Kılıçdaroğlu, Elazığ'dan milletvekili seçilen Gürsel Erol için ihraç talebinin çıktığı Parti Meclisi toplantısının ardından MYK üyelerini toplantıya çağırdı.

Toplantıda, son gelişmelere ilişkin bir dizi kararların alınacağı belirtildi.

Disipline sevk edildi

CHP'den Elazığ milletvekili seçilen Gürsel Erol, Parti Meclisi (PM) toplantısında oy çokluğuyla alınan kararla kesin ihraç talebiyle Yüksek Disiplin Kuruluna (YDK) sevk edildi.

Elazığ'dan vekil seçilmişti

CHP'den Tunceli Milletvekilliği yapan ancak 24 Haziran'daki genel seçimlerde Elazığ'dan CHP'nin birinci sıra adayı olan Gürsel Erol, bu ilde bir ilke imza atmıştı. CHP, Elazığ'da 41 yıl sonra milletvekili çıkarmıştı.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

Yönetime meydan okumuştu

Ancak genel seçimlerden hemen sonra CHP içinde başlayan tartımaya Gürsel Erol da katılmış ve Genel Merkez'i istifaya davet etmişti. Erol, "Partimizin yaşadığı 24 Haziran seçim sonuçları başarısızlığının sorumlusu bu yönetim anlayışıdır. Mevcut Genel Merkez Yönetimini sıfat ve ünvanları ne olursa olsun bu mağlubiyetin sorumlusu olarak görüyorum ve derhal istifaya davet ediyorum." paylaşımında bulunmuştu. 

Erol, "Ülke yönetimini hedeflemeyen, genel merkezi yönetmekle yetinenlere meydan okuyorum. Yarın saat 11:00’de Genel Merkez önünde oturma eylemi başlatacağım. Mustafa Kemal Atatürk’ün CHP’sine sahip çıkmalıyız. Eyleme tüm CHP örgütlerini, üyelerini ve gönül verenleri davet ediyorum" ifadelerini kullanmıştı.

Sıradaki Haberadv-arrow
Sıradaki Haberadv-arrow