Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan, Netanyahu ile görüştü
Son dakika haberine göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'de hükümeti kurmakla görevlendirilen Likud Partisi Genel Başkanı Binyamin Netanyahu ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, İsrail’de hükümeti kurmakla görevlendirilen Binyamin Netanyahu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı telefonla arayarak, İstanbul’daki terör saldırısı nedeniyle başsağlığı diledi. Binyamin Netanyahu ayrıca Türkiye’nin Rusya-Ukrayna arasındaki arabuluculuk çabalarının dünya için önemli olduğunu ifade etti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ise Binyamin Netanyahu’ya taziye için araması dolayısıyla teşekkür ederek, iki gün önce Batı Şeria’da yaşanan olayın da kendilerini üzdüğünü dile getirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail’deki seçim sonuçlarının ülke ve bölge için hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.
Türkiye ile İsrail ilişkilerinde iki tarafın da sergilediği güçlü irade sayesinde yeni bir döneme girdiklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilişkileri karşılıklı çıkarlar temelinde hassasiyetlere saygı göstererek devam ettirmenin ve sürdürülebilir bir zeminde güçlendirmenin ortak menfaat olduğunu ifade etti.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Çöplüğe dönmüştü! 1800 yıllık kutsal çeşme ve kaplıca turistik alan olacak...
Kayıp ortaokul öğrencisi Burak Koçak ile ilgili yeni gelişme! Son görüntüleri ortaya çıktı
2025 AĞUSTOS ASKERLİK CELBİ: Askerlik Yerleri Ne Zaman Açıklanacak, Sevk Tarihleri Ne?
‘Garip’ leylek, hasat zamanı yine geldi! 15 yıldır çiftçilerin gönlünde taht kurdu: “Torunlarım gelmiş gibi mutlu oluyorum”
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek'in sağlık durumu nasıl? Ferdi Zeyrek kimdir, kaç yaşında? İLK AÇIKLAMA GELDİ