SON DAKİKA... Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'dan İstanbul'da müzakere vurgusu! Kremlin'den açıklama
Son dakika haberine göre; Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Rusya ve Ukrayna arasında süren savaşa ilişkin değerlendirmede bulundu. Bakan Fidan, "Ya bu savaşın devamına göz yumacağız ya da bu sene içerisinde kalıcı bir barışa ulaşacağız" dedi. Öte yandan İstanbul müzakerelerine vurgu yapan Fidan "Sayın Erdoğan'ın ev sahipliğinde, Trump, Putin ve Zelenskiy'nin bir araya gelmesiyle İstanbul'da yapılan görüşmelerin taçlanması mümkün olabilir diye değerlendiriyoruz." ifadelerini kullandı. Son gelen bilgiye göre Kremlin'den yapılan açıklamada " Rus heyeti 2 Haziran pazartesi günü İstanbul'da Ukrayna ile görüşmeye hazır olacak" denildi.
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ukrayna ziyareti kapsamında Ukrayna Dışişleri Bakanı Andriy Sibiha ile bir araya geldi. Baş başa görüşmenin ardından heyetlerarası toplantı gerçekleştirildi. Görüşmenin ardından Bakan Fidan, Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşa ilişkin "Ya bu savaşın devamına göz yumacağız ya da bu sene içerisinde kalıcı bir barışa ulaşacağız" değerlendirmesinde bulundu. Bakan Fidan, daha önce 2 kez İstanbul'da gerçekleşen Rusya-Ukrayna müzakerelerine işaret etti ve bir sonraki görüşmeye İstanbul'un ev sahipliği yapabileceğini belirtti.
KREMLİN: 2 HAZİRAN'DA İSTANBUL'DA OLACAĞIZ
Kremlin: Ukrayna görüşmelerinin sonuç vermesi halinde Putin zirveye katılır. Rus heyeti 2 Haziran pazartesi günü İstanbul'da Ukrayna ile görüşmeye hazır olacak
Bakan Fidan, konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı:
(İstanbul'da) Müzakerelerin somut sonuçlar verebileceğini ispatladık. İstanbul'da yakalanan ivmenin sürmesini istiyoruz.
Sayın Erdoğan'ın ev sahipliğinde, Trump, Putin ve Zelenskiy'nin bir araya gelmesiyle İstanbul'da yapılan görüşmelerin taçlanması mümkün olabilir diye değerlendiriyoruz.
Ateşkes ve barış için beklentiler arttı. İstanbul görüşmelerini yeni başlangıç olarak değerlendiriyoruz. Biz İstanbul’da yakalanan ivmenin sürmesini istiyoruz. Bu anlayışla Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla bir mekik diplomasi içerisindeyiz.
Türkiye açısından diyalog yoluyla adil, kalıcı bir barışa ivedilikle ulaşılması ve savaşın sona erdirilmesi tek yoldur.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Denizli’deki gizli kamera skandalında mağdur sayısı 6'ya yükseldi
SİYASETİN NABZINDAN DOĞAL AFETE… İşte 2025’in ilk yarısında Türkiye gündemi!
TOKİ E-DEVLET BAŞVURU EKRANI: 250 Bin Sosyal Konut TOKİ Başvurusu Nasıl Yapılır? Başvuru Şartları Neler? www.toki.gov.tr Başvuru Ekranı
AFAD YENİ DEPREM HARİTASI: AFAD deprem haritası yenilendi! Türkiye'de deprem riski en az iller neresi? Hangi illerde deprem riski yüksek? AFAD Türkiye Deprem Haritası!
İZMİR ESHOT GREV: ESHOT Grevi Bitti Mi? İzmir ESHOT Grev Ne Zaman Bitecek? İzban Grevde Mi? İzmir Otobüs Seferleri Durumu