Son Dakika Fatih Altaylı Tutuklandı Mı? Fatih Altaylı Neden Tutuklandı? Gözaltında Olan Fatih Altaylı Tutuklandı Mı, Cezaevine Mi Gönderildi?

Fatih Altaylı tutuklanma haberi son dakika gelişmeleriyle yakından takip ediliyor. Gazeteci Fatih Altaylı geçtiğimiz akşam gözaltına alındı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Fatih Altaylı hakkında re'sen soruşturma başlattığını duyurdu. Kullanıcılar internette "Fatih Altaylı tutuklandı mı, Fatih Altaylı neden tutuklandı, Fatih Altaylı suçu, Fatih Altaylı cezaevine mi gönderildi, Fatih Altaylı hangi cezaevinde, Fatih Altaylı gözaltı, Fatih Altaylı tutuklanma" konularını araştırıyor. Peki ama Fatih Altaylı tutuklandı mı? Fatih Altaylı neden tutuklandı? Fatih Altaylı cezaevine mi gönderildi?
Son dakika Fatih Altaylı haberleri gündemdeki yerini aldı. Son dönemde Youtube platformu üzerinden program yapan gazeteci Fatih Altaylı, geçtiğimiz akşam gözaltına alınmıştı. Sanal medya hesabından yaptığı paylaşım nedeniyle gözaltına alınan Fatih Altaylı ile ilgili bir son dakika gelişmesi yaşandı. İşte Fatih Altaylı ile ilgili tüm detaylar...
FATİH ALTAYLI TUTUKLANDI MI?
Son dakika haberine göre Fatih Altaylı tutuklandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Fatih Altaylı hakkında, 20 Haziran 2025 tarihinde sanal medya kanallarından paylaştığı programda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef aldığı ve tehdit içerikli sözler yayınladığı iddiasıyla soruşturma başlattı.
FATİH ALTAYLI NEDEN TUTUKLANDI?
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Fatih Altaylı hakkında ‘Cumhurbaşkanını tehdit’ suçundan re’sen soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında 21 Haziran Pazar günü akşam saatlerinde gözaltına alınan Altaylı adliyeye sevk edildi. Gelen son dakika bilgilerine göre ise Altaylı, Cumhurbaşkanını tehdit suçlamasıyla tutuklandı.
FATİH ALTAYLI CEZAEVİNE Mİ GÖNDERİLDİ?
Fatih Altaylı adliyeye sevk edildi. İfadesi alınan Fatih Altaylı Cumhurbaşkanına tehdit suçlamasıyla tutuklandı. Altaylı henüz cezaevine nakledilmedi. Fatih Altaylı'nın ifadesi ise şu şekilde;
Fatih Altaylı savcılık ifadesinde, "20 Haziran tarihinde yapmış olduğumuz yayında Cumhurbaşkanına karşı herhangi bir tehdit veya hakaret maksadım yoktur. Araştırma şirketinin yapmış olduğu anketlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kaydı hayat şartıyla Cumhurbaşkanlığı yapmasına onay verip vermedikleri yönünde araştırma yapılmış, vatandaşların yüzde 70’i de böyle bir anayasa değişikliğine onay vermeyeceklerini söylemiştir. Yapmış olduğumuz bu yayında da, bu konuyla ilgili Türk halkının Tanzimat’tan bu yana oy kullanarak devlet yönetiminde etkin olmayı sevdiğini, benimsediğini ve herhangi bir kişiye kendi isteği ve denetimi dışında devlette üst düzey görev yapma iznini peşinen vermekten hoşlanmadığını beyan ettim. Türk halkının kendini yönetenlere karşı her zaman eleştirel bir tutum takınabildiğini, padişahlar döneminde dahi padişahların eleştirildiğini, tarihe meraklı entelektüel kimliğim ile ifade ettim. Söylemiş olduğum şeylerin aynıları ya da benzerleri daha önceki tarihlerde, Murat Bardakçı ve Erhan Afyoncu gibi yakın tarihimiz üzerine uzman olan bilim insanları tarafından da defalarca söylenmiştir"
‘VİDEO TEHDİT EDİYORMUŞUM ALGISI YARATMAK İÇİN KURGULANMIŞ’
Altaylı ifadesinin devamında, "Burada kesinlikle Cumhurbaşkanına tehdit veya tehdit algısı çıkarılacak beyanım yoktur. Herhangi bir ima dahi yoktur. Olayın bu şekilde anlam bütünlüğü değiştirilerek saptırıldığını, sadece tarihe bilgi vermeye yönelik beyanlarımın bilinçli bir şekilde Cumhurbaşkanını tehdit ediyormuşum gibi yansıtıldığını görmekteyim. Bu algı bozulmasından ve sözlerimin çarpıtılmasından şahsım sorumlu değildir. Zira Sayın savcılık makamına sunmuş olduğum USB içerisinde bulunan suça konu edilen videolar izlendiğinde, yaklaşık 3 dakika olan orijinal video benim açıklama yaptığım ve tarihsel bilgi verdiğim videodur. Diğer yaklaşık 30 saniyelik kısa olan video ise bu videoların kesilerek anlam bütünlüğü oluşturulacak şekilde sanki Cumhurbaşkanını tehdit ediyormuşum algısı yaratmak için kurgulanmış ve kamuoyuna sunulmuş videodur. Orijinal olan video izlendiğinde herhangi bir şekilde Cumhurbaşkanını kastederek halk nazarında tehditvari bir konuşma yapmadığım, konuşmanın tamamen tarihsel olduğu açıkça görülecektir. 45 yıllık meslek hayatım boyunca sayısız televizyon programına katıldım ve köşe yazıları yazdım. Bunların herhangi birisinde bırakın Cumhurbaşkanını, herhangi bir vatandaşı dahi tehdit etmişliğim yoktur. Bu suçlamalarla daha önce herhangi bir adli soruşturma ya da kovuşturma dahi geçirmedim. Burada kesinlikle tehdit maksadım yoktur, şahsen tanımış olduğum Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik eleştiri hakkımı kullandım, tehdit benim asla yaptığım bir şey değildir. Ayrıca savcılık sevk evrakında TCK 310/2 maddesi uyarınca suçlandığımı gördüm. Ancak bu suçun oluşabilmesi için fiili bir hareket gerekliliği açıkça belirtilmiştir. Bu nedenle sadece sözlerimden dolayı, suçun maddi unsurları oluşmamıştır" ifadelerini kullandı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
AFAD YENİ DEPREM HARİTASI: AFAD deprem haritası yenilendi! Türkiye'de deprem riski en az iller neresi? Hangi illerde deprem riski yüksek? AFAD Türkiye Deprem Haritası!
SYKES-PICOT NEDİR? Sykes-Picot Anlaşması Harita Sınırları Nedir? Erdoğan'dan Dikkat Çeken 'Yeni Bir Sykes-Picot'a İzin Vermeyeceğiz' Açıklaması!
AYT DİNİ ŞEHİRLER SORUSU: Lhasa Dini Şehir Mi? Kahire Dini Şehir Mi? Roma Dini Şehir Mi? 2025 YKS AYT Dini Şehirler Sorusu Cevabı
Denizli'de tesettürlü kadına saldırı! O anlar kameraya yansıdı
BUGÜN Toplu Taşıma Bedava mı? YKS 21-22 Haziran 2025 toplu taşıma bedava mı? YKS Nedeniyle Otobüs, Metro, Metrobüs, Ankaray, İzban Bedava Mı?