Son dakika: FETÖ/PDY örgütünün İstanbul bölge sorumlusu yakalandı
İçişleri Bakanlığı FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün sözde hava kuvvetleri komutanlığı İstanbul bölge imamı yakalandığını açıkladı.
İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlü ekiplerince gerçekleştirilen çalışmalar neticesinde, FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütünün sözde Hava Kuvvetleri Komutanlığı yapılanmasında İstanbul Bölge İmamı olarak faaliyette bulunan M.G. adlı şahıs Ataşehir ilçesinde adresine düzenlenen operasyonla yakalandı.
6 YILDIR FİRARİYDİ
İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, “Şahsın; 6 yıldır firari durumda olduğu, yakalanmamak için farklı şahıslar adına kayıtlı ikametlerde saklandığı, hakkında Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nin 2018/492 sayılı kararına istinaden SİLAHLI TERÖR ÖRGÜTÜNE ÜYE OLMA suçundan YAKALAMA kararı bulunduğu ve örgüt içerisinde Orhan (K) ismini kullandığı tespit edilmiştir” ifadeleri kullanıldı.
KPSS USULSÜZLÜĞÜNDE ADI GEÇEN ŞÜPHELİLER ARASINDAYDI
FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne müzahir Bank Asya’da hesap hareketlerinin bulunduğu belirlenen M.G. isimli şahsın, KHK ile kapatılan FETÖ/PDY Silahlı Terör örgütüne müzahir eğitim kurumlarında çalıştığı ve 2010 yılında Türkiye genelinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sorularının çalınması ve yaşanan usulsüzlükler ile ilgili yürütülen soruşturmaların şüphelileri arasında olduğu belirlendi.
FETÖ/PDY Silahlı Terör örgütünün sözde Hava Kuvvetleri İmamı Kemal Batmaz ve firari sözde Türk Silahlı Kuvvetleri İmamı Namık K., Adil Öksüz ile örgüt içi gizli haberleşme yöntemi olan operasyonel hat kullanmak suretiyle 7 farklı hat üzerinden çok sayıda irtibatının bulunduğu belirlendi.
Adli işlemleri tamamlanan M.G. sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
İETT 500T YENİ GÜZERGAH: 500T Otobüs Hattı Güzergahı Değişti Mi? Yeni Duraklar Neler? Hat Kısaldı Mı? 500T Otobüs Hattı Güzergahı Değişti mi?
O dakikaları anlattı: Alevler 3 katlı ev yüksekliğindeydi
Sarıyer'de dehşet: 18 yaşındaki Oya Budak karnındaki bebeğiyle katledildi! Mesajlar ortaya çıktı: Arkaya gel
YKS'ye giren kızını çıkışta çiçekle karşılamıştı! Mehmet Emin Gülen "yılın babası" ilan edildi
Afrika'dan yola çıktı: Kapımızda! Çarpılmamak için bu 8 adıma dikkat