Son Dakika Haberi: Başıboş hayvan düzenlemesi yasalaştı | Video Haber
Meclis Genel Kurulu'nda sahipsiz hayvanlara yönelik düzenlemeler içeren Hayvanları Koruma Kanunu'nda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi, TBMM Genel Kurulu'ndan geçerek yasalaştı. Yasalaşan yeni düzenlemeye göre, baktığı hayvanı terk eden kişilere verilecek ceza 2 bin liradan 60 bin liraya çıkarılacak.
275 OYLA MECLİS'TEN GEÇTİ
Başıboş hayvanlara dair kanun teklifi, Meclis'te kabul edilerek yasalaştı. Uzun bir süredir tartışma konusuydu. Meclis, muhalefet ve iktidar arasında büyük tartışmalara sahne oldu. Başıboş hayvanlara ilişkin yeni düzenleme, 275 oyla Meclis'ten geçti.
YENİ DÜZENLEMEYE GÖRE BELEDİYELER BAKIMEVİ KURACAK
Yeni düzenlemeye göre, belediyeler, sahipsiz ve sorun teşkil eden hayvanların korunması için bakımevi kuracak. Hayvanlar sahiplendirilinceye kadar bakılacak. Bakımevi kurmak için son tarih 31 Aralık 2028.
BELEDİYELER GELİRİN BİNDE 5 ORANINDA KAYNAK AYIRACAK
Belediyeler, sahipsiz hayvanlara sahiplendirilinceye kadar bakmak için kesinleşmiş en son bütçe gelirlerinin binde 5'i oranında kaynak ayıracak. Bu oran, büyükşehir belediyelerinde binde 3 olarak uygulanacak. Verilen önergenin kabul edilmesiyle, belediyelerce bu oranların üzerinde yapılan harcamaların yüzde 40'ı, Hazine ve Maliye Bakanlığınca belediyeye aktarılacak.
Yasalaşan yeni düzenlemeye göre, baktığı hayvanı terk eden kişilere verilecek ceza 2 bin liradan 60 bin liraya çıkarılacak.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR


E-DEVLET ÇÖKTÜ MÜ SON DAKİKA? E-Devlet'e Neden Girilemiyor? Giriş Sorunu Nasıl Çözülür? e-Devlet YKS Giriş Belgesi Sorgulama!

11 Haziran BEDAŞ Kesinti Listesi: İstanbul’da Hangi İlçelerde Elektrik Yok? İstanbul’da Elektrik Kesintisi Alarmı!

HAFTA SONU TATİLİ YILLIK İZİNDEN DÜŞER Mİ? Haftalık izin (Cumartesi-Pazar) Yıllık İzinden Sayılıyor Mu? Yargıtay'dan Emsal Karar...

LGS BESLENME PAKETİ NEDİR? 2026 LGS Beslenme Paketi Ücretli mi? İçeriğinde Neler Var? MEB’den Öğrencilere Destek

12 HAZİRAN OKULLAR TATİL Mİ SON DAKİKA? Cuma Günü Okul Var Mı? LGS Öncesi Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den Okul Tatili Açıklaması!
