SON DAKİKA HABERİ: Samsun'da heyelan anı kamerada: Baba ve 2 çocuğu hayatını kaybetti!
Samsun'da heyelan facia getirdi. Bir akaryakıt istasyonunda araçlarını yıkayan 4 kişilik aile göçük altında kaldı. Aracın içindeki 5 ve 7 yaşlarındaki iki kız çocuğu ve baba hayatını kaybederken, anne ise yaralı olarak kurtarıldı. Soruşturma kapsamında akaryakıt istasyonu müdürü ve istasyon sahibi gözaltına alındı.
Olay, saat 23.20'de Canik ilçesi Toptepe Mahallesi'nde Lovelet AVM yanındaki bir akaryakıt istasyonunda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, dağdan kopan toprak ve kaya parçaları akaryakıt istasyonunun oto yıkama kısmına düştü. Burada bulunan bir otomobil göçük altında kaldı.
İhbar üzerine olay yerine çok sayıda arama-kurtarma ve sağlık ekibi sevk edildi. Ekipler, enkaz altındakileri sağ kurtarabilmek için zamana karşı yarış başlattı. Yapılan çalışmalar sonucu anne Çiğdem Kaya yaralı olarak enkazdan çıkarılarak hastaneye kaldırıldı.
İş makinelerinin desteğiyle yapılan çalışmalarda önce göçük altında kalan araca ulaşıldı. Araçta yapılan incelemede, baba Adem Kaya (36) ile çocukları Açelya (5) ve Alya Kaya'nın (7) hayatlarını kaybettiği belirlendi. Cansız bedenler araçtan çıkarılarak Samsun Adli Tıp Grup Başkanlığına gönderildi.
Öte yandan Kaya ailesinin yaklaşık 1 yıl önce İstanbul'dan Samsun'a taşındığı ve baba Adem Kaya'nın bir silah fabrikasında çalıştığı öğrenildi.
Soruşturma kapsamında akaryakıt istasyonu müdürü ve istasyon sahibi gözaltına alındı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Yol yenileme çalışmasında ortaya çıktı! Ekipler hemen etrafını kapattı
Dünyanın en uzun ve en kısa kadını yeniden buluştu
YENİ AFAD DEPREM HARİTASI : AFAD deprem haritası yenilendi! Türkiye'de deprem riski en az iller neresi? Hangi illerde deprem riski yüksek? AFAD Türkiye Deprem Haritası!
AKOM'dan son dakika uyarısı: Perşembeye kadar sürecek
'Faylıköy'de 6.2'lik deprem öncesi garip olay: 6 dakika sürdü!