Son dakika... Kadir Mısıroğlu'na Atatürk'e hakaretten soruşturma
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı basın bürosunca, bazı basın yayın organlarında yer alan ve Kadir Mısıroğlu'na ait olduğu belirtilen video kaydında geçen sözlerle ilgili 'Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret' suçundan inceleme ve soruşturma başlatıldı.
Yazar Kadir Mısıroğlu, "Demokrasiye geçişten beri sapa sapa kötülük azalmakta iyilik çoğalmaktadır. İstediğimiz olmuş değildir.Yarı yoldayız. Nasıl bluğa ermemiş çocuğa niye evlenmiyorsun diyemezsen hükümete de niye şeriat ilan etmiyorsun diyemezsin. Vakti var. Sizin nesliniz İslamın mutlak galebisini, küfrün mutlak yıkılışını, heykellerin köpek leşi gibi sürüklendiğini göreceksiniz" demişti.
Sosyal medyadaki Atatürk'lü 'yaver' paylaşımına soruşturma
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı bu sözler üzerine harekete geçti ve ve Kadir Mısıroğlu hakkında soruşturma başlattı.
Savcılıktan yapılan açıklamada "Basın yayın organlarında yer alan Kadir Mısıroğluna ait olduğu belirtilen video kaydında geçen beyanları ile ilgili olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı basın bürosunca Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret suçundan inceleme ve soruşturma başlatılmıştır" denildi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
2 günde 3 iş yerini soyan hırsızın savunması 'pes' dedirtti
Bankacı Perihan'ın 34 milyonluk vurgunu açığa çıktı! İfadesinde nişanlısını işaret etti
ANKARA METROBÜS GÜZERGAHI: Ankara'ya Metrobüs Geliyor! Ankara Metrobüs Durakları Nereler, Ne Zaman Açılacak? Başkent Ulaşımında Yeni Dönem
TOKİ KAMPANYA BAŞVURU EKRANI: 250 Bin Sosyal Konut TOKİ Başvuruları Başladı Mı? Başvurular Nasıl Yapılacak, Şartlar Neler? www.toki.gov.tr Başvuru Ekranı
AFAD YENİ DEPREM HARİTASI: AFAD deprem haritası yenilendi! Türkiye'de deprem riski en az iller neresi? Hangi illerde deprem riski yüksek? AFAD Türkiye Deprem Haritası!