Son dakika... MHP'den doğalgaz müjdesi paylaşımı

Son dakika haberleri... Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fatih gemisinin Kardeniz'de 320 metreküp doğalgaz bulduğunu açıkladı.
Erdoğan'ın açıklamalarından sonra Milliyetçi Hareket Partisi, Twitter'dan paylaşım yaptı.
Çırpınırdı #Karadeniz Bakıp Türk'ün Bayrağı'na#MüjdelerOlsun pic.twitter.com/mzaIRjDp5c
— MHP (@MHP_Bilgi) August 21, 2020
ERDOĞAN'IN AÇIKLAMALARI
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beşiktaş'ta bulunan Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde açıklama yaptı. Erdoğan'ın toplantıda TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu ve İletişim Başkanı Fahrettin Altun da yer aldı.
"ARDI ARDINA 3 SONDAJ GEMİSİNİ HİZMETE ALDIK"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Cuma günü tüm milletimize müjde vereceğim" diye duyurduğu açıklamasında, "Rabbim bize görüşmemiş bir kapı açtı. Yarın başka kapılarda açılacaktır. Bu günlere kolay gelmedik. Ülkemizde uzun yıllar boyunca petrol ve doğalgaz aramaları hep başka ellerle yapıldı. Yüzlerce milyon dolarlık aram faaliyetlerinde elimize üç beş sayfa kağıttan başka bir şey geçmedi. Kimsenin günahını almıyoruz belki de gerçekten arandı" dedi. Erdoğan, maden ve arama politikasının 2017 yılında değiştiğini belirterek, "Derin deniz sondajlarını bizaat yapmanın arayışına girdik. Ardı ardına 3 sondaj gemisini hizmete aldık. 3 sondaj ve 2 sismik araştırma gemimiz, kendi ekipmanlarımız ve personelimiz ile çalışıyor. Dünya fiyatlarının hayli altında gerçekleştirdiğimiz aramalarımızda en küçük bir dışa bağımlılığımız yoktur. Yerli ve milli imkanlarla hareket ettiğimiz için bu başarıya ulaştık" şeklinde konuştu.
"320 MİLYAR METREKÜP DOĞALGAZ REZERVİ KEŞFETMİŞ DURUMDA"
Erdoğan, "Türkiye tarihinin en büyük doğalgaz keşfini Karadeniz'de gerçekleştirdi. Fatih Sondaj Gemimiz 20 Temmuz 2020 tarihinde Tuna 1 sondajında 320 milyar metreküp doğalgaz rezervi keşfetmiş durumda. Kendisini boğazdan uğurladığım günü hatırlıyorum" diye konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şimdi hedefimiz 2023 yılında Karadeniz'imizin gazını milletin kullanımına sokmaktır" dedi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
BÜYÜK ELEKTRİK KESİNTİSİ! 17 Haziran İstanbul Elektrik Kesintisi Ne Zaman Bitecek? İstanbul'da Elektrikler Ne Zaman Gelecek? BEDAŞ AYEDAŞ Elektrik Arıza Sorgulama
Sağlık Raporu Ücretli Mi? Hangi Raporlar Ücretli? Aile Hekimliği Sağlık Raporu Ödemesi Ne Kadar? www.sbos.saglik.gov.tr Aile Hekimliği Sağlık Raporu Ödemesi Sorgulama
AFAD YENİ DEPREM HARİTASI: AFAD deprem haritası yenilendi! Türkiye'de deprem riski en az iller neresi? Hangi illerde deprem riski yüksek? AFAD Türkiye Deprem Haritası!
TOKİ E-DEVLET BAŞVURU EKRANI: 250 Bin Sosyal Konut TOKİ Başvurusu Nasıl Yapılır? Başvuru Şartları Neler? www.toki.gov.tr Başvuru Ekranı
İran'ın Kullandığı Fettah Füzesi (FATTAH) Nedir? Hipersonik Fettah Füzesi'nin Özellikleri Neler? Menzili Kaç Kilometre?