Son dakika... Oğlunu terör örgütünden kurtaran Hacire Akar, torun sevinicini yaşıyor

Diyarbakır'da HDP il binası önünde, geçen yıl 22 Ağustos’ta yaptığı oturma eylemiyle terör örgütü PKK tarafından kaçırılan oğlu Mehmet'i (22), kurtardıktan sonra evlendiren Hacire Akar şimdi torun sevincini yaşıyor.
Diyarbakır'da yaşayan Hacire Akar, oğlu Mehmet'in terör örgütü PKK tarafından kaçırıldığını öğrenince 22 Ağustos 2019'da, elindeki çekiçle HDP binasına gelerek, kendisine kapatılan kapıyı kırıp, 'Oğlumu istiyorum' diyerek çığlık attı. Akar, verdiği mücadelenin ardından oğlu Mehmet'e bir gün sonra kavuştu. Akar'ın başlattığı bu eylem, çocukları terör örgütünden kaçırılan ailelere umut oldu. 1 aileyle başlatılan evlat nöbeti, bugün 143 ailenin katılımıyla sürüyor. Eylemde bugüne kadar 15 aile evladına kavuştu.
MEHMET'İ TERÖR ÖRGÜTÜNÜN ELİNDEN KURTARDI, DÜĞÜNÜNÜ YAPTI
Annesinin başlattığı eylemle terör örgütünün elinden kurtarılan Mehmet, 19 Ekim 2019'da nişanlısı Kader ile hayatını birleştirdi. Mutlu bir evlilikleri olduğu öğrenilen Akar çifti, erkek çocuk sahibi oldu. Oğlunu terör örgütünde kurtarıp, evlendiren Hacire Akar, şimdi ise torun sevincini yaşıyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
ZİRAAT BANKASI İŞE ALIM SINAV TARİHİ: Ziraat Bankası 150 memur alımı başvurusu nasıl yapılır, şartları neler?
Side açıklarında görüntülendi! Turistler heyecan içinde izledi
Termometreler 26 dereceyi gösterdi İstanbullular soluğu sahillerde aldı
AFAD YENİ DEPREM HARİTASI: AFAD deprem haritası yenilendi! Türkiye'de deprem riski en az iller neresi? Hangi illerde deprem riski yüksek? AFAD Türkiye Deprem Haritası!
ANKARA METROBÜS GÜZERGAHI: Ankara'ya Metrobüs Geliyor! Ankara Metrobüs Durakları Nereler, Ne Zaman Açılacak? Başkent Ulaşımında Yeni Dönem