hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    SON DAKİKA: Erdoğan-Özel görüşmesi sona erdi, AK Parti'den açıklama geldi: Erdoğan iade-i ziyaret gerçekleştirecek

    Son dakika haberine göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in, AK Parti Genel Merkezi'ndeki görüşmesi sona erdi. Görüşme 1 saat 35 dakika sürdü. Görüşmenin ardından Özgür Özel, AK Parti Genel Merkezi'nden ayrıldı. Özgür Özel, çıkışta kendisini bekleyen basın mensuplarına açıklama yapmadı. AK Parti Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş, Özgür Özel'e aracına kadar eşlik etti. Özgür Özel, görüşmenin ardından CHP Genel Merkezi'ne geçti. Özel'in, burada kurmaylarıyla görüşmeyi değerlendireceği belirtildi. Görüşmeye ilişkin açıklama yapan AK Parti Sözcüsü Çelik ise, "Olumlu bir havada geçmiştir ziyaret. Cumhurbaşkanımız Kendi takvimlerine uygun bir zamanda iade-i ziyaret gerçekleştireceklerdir." dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İki partinin liderlerini 8 yıl aradan sonra bir araya getiren randevuda, kulislere göre Erdoğan’ın ağırlıklı gündeminde yeni anayasa başlığı öne çıkarken, Özel’in ise anayasa dışında borçları nedeniyle sıkıntı yaşayan yerel yönetimlerin gelir kaynaklarının arttırılması, belediyelerin merkezi yönetimden onay bekleyen kritik projeleri, hayat pahalılığı ve emekli aylıkları, atanamayan öğretmenler, kamuda işe girişlerdeki mülakatlar, Gezi tutukluları gibi kalabalık bir dosyayla görüşmeye gideceği belirtiliyor.

    SON DAKİKA: Erdoğan-Özel görüşmesi sona erdi, AK Partiden açıklama geldi: Erdoğan iade-i ziyaret gerçekleştirecek

    Öte yandan boş koltukla ilgili CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova konuştu. Canova görüşmede Erdoğan'ın yanında boş olan koltuğa üçüncü bir kişinin oturmayacağını odadaki oturma düzeninin bu şekilde olduğu ve görüşmenin 2 + 2 şeklinde gerçekleşeceğini söyledi. 

    SON DAKİKA: Erdoğan-Özel görüşmesi sona erdi, AK Partiden açıklama geldi: Erdoğan iade-i ziyaret gerçekleştirecek

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özel'i 8. katta bulunan makam odasına çıkan asansörün önünde karşıladı.

    CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova, Erdoğan-Özel görüşmesine ilişkin detayları paylaştı. Canova, kulis bilgilerini aktarırken şu ifadeleri kullandı:

    İki siyasi parti ve iki genel başkan olarak, mevkidaşlık çerçevesinde görüşme olarak bakılıyor. Kılıçdaroğlu'nun sarayla müzakere edilmez mücadele edilir çıkışına karşı Külliye'de bu randevunun verilmemesi, AK Parti merkezinde gerçekleşmesi Özgür Özel'e nezaket olarak yorumlanıyor.

    1 SAAT 35 DAKİKA GÖRÜŞTÜLER

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in, AK Parti Genel Merkezi'ndeki görüşmesi sona erdi. Görüşme 1 saat 35 dakika sürdü. Görüşmenin ardından Özgür Özel, AK Parti Genel Merkezi'nden ayrıldı. Özgür Özel, çıkışta kendisini bekleyen basın mensuplarına açıklama yapmadı. AK Parti Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş, Özgür Özel'e aracına kadar eşlik etti. Özgür Özel, görüşmenin ardından CHP Genel Merkezi'ne geçti. Özel'in, burada kurmaylarıyla görüşmeyi değerlendireceği belirtildi.

    Erdoğan ve Özel görüşmesinde; yeni anayasa, ekonomi, emekli maaşları, belediyelere ait borçlar, atanamayan öğretmenler, milletvekilliği düşürülen Can Atalay’ın durumu, Gezi Parkı davası gibi konularının ele alındığı öğrenildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    AK PARTİ'DEN İLK AÇIKLAMA

    AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, görüşmeye ilişkin, "Sayın Cumhurbaşkanımız CHP Genel Başkanı Sayın Özgür Özel’in ziyaretinden memnuniyet duymuşlardır. Olumlu bir havada geçmiştir ziyaret. Cumhurbaşkanımız, diyaloğun devam etmesi gerektiğini belirtmişlerdir. Kendi takvimlerine uygun bir zamanda iade-i ziyaret gerçekleştireceklerdir." açıklamasını yaptı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow