Son dakika... Terörle mücadele düzenlenmesi kabul edildi

Son dakika... Terörle mücadele düzenlenmesi kabul edildi
expand
KAYNAKAA

Adalet komisyonunda görüşülen terörle mücadele yasa teklifi kabul edildi. Teklifin önümüzdeki hafta Meclis Genel Kuruluna gelmesi bekleniyor.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

Terörle mücadelede yeni düzenlemeler komisyondan geçti. TBMM Adalet Komisyonu, iki günlük mesaisi sonucu AK Parti'nin OHAL'de geçerli bazı tedbir ve uygulamaların 3 yıl daha devamını sağlayacak yasa teklifini bazı değişikliklerle kabul etti.

Selahattin Demirtaş'ın tahliye istemine ret

Teklife göre, valiler, kamu düzeni veya güvenliğinin olağan hayatı durduracak veya kesintiye uğratacak şekilde bozulduğu ya da bozulacağına ilişkin ciddi belirtilerin bulunduğu hallerde, 15 günü geçmemek üzere ildeki belirli yerlere girişi ve çıkışı kamu düzeni ya da kamu güvenliğini bozabileceği şüphesi bulunan kişiler için sınırlayabilecek.

Valiler, belli yerlerde veya saatlerde kişilerin dolaşmalarını, toplanmalarını, araçların seyirlerini düzenleyebilecek veya kısıtlayabilecek; ruhsatlı da olsa her çeşit silah ve merminin taşınması ve naklini yasaklayabilecek.

CHP'li vekil İbrahim Kaboğlu, bu maddenin Anayasa'ya aykırı olduğunu söyledi. 

 

Sıradaki Haberadv-arrow
Sıradaki Haberadv-arrow