SON DAKİKA: Yedek vekillik maddesi Anayasa Değişiklik Teklifi'nden çıkarıldı

Anayasa Değişiklik Teklifi'nin 4. maddesi de komisyondan geçti. Seçimler 5 yılda bir yapılacak. Öte yandan 'yedek vekillik' maddesi ise Anayasa Komisyonu'nda tekliften çıkarıldı.
Önce öldürmüşler sonra da evi ateşe vermişler
Rus Büyükelçi Andrey Karlov'a yönelik suikastın Samanyolu TV'de işlendiği ortaya çıktı
TBMM Anayasa Komisyonu'nda, AK Parti'nin Anayasa değişiklik teklifinden "yedek milletvekilliğine" ilişkin düzenleme çıkarıldı. Komisyonda ayrıca milletvekilliği seçimlerinin 4 yıldan 5 yılda bir yapılmasını öngören 4. madde kabul edildi.
Başbakan Binali Yıldırım ile MHP lideri Devlet Bahçeli pazartesi günü gerçekleştirdikleri görüşme sonrasında anayasa değişiklik teklifindeki 3 madde de değişikliğe gidilmesini kararlaştırmıştı. Bu tekliflerden biri de yedek milletvekilliği konusundaki değişiklik teklifiydi.
Yedek vekilliğe rötuş geçen hafta belli olmuştu
Başbakan Binali Yıldırım, önceki gün partisinin milletvekilleriyle yaptığı toplantıda en büyük eleştirilerden biri yedek milletvekilliği konusunda olmuştu. Milletvekilleri, yedek milletvekilliğine 'vekil adayları birbirini öldürür' diyerek itiraz etmişlerdi. Bu eleştiriler sonrasında geçtiğimiz çarşamba günü yapılan AK Parti İl Başkanları toplantısında Başbakan Yıldırım, "Arkadaşlarımızın kafasını karıştıran bir iki husus var. Mahsurlu olan şeyin üzerinde inat etmemizin anlamı yok" demişti. Yıldırım'ın bu talimatının ardından değişiklik için çalışmalar başlamıştı.
MHP’ye götürülmesi planlanan değişiklikte, yedek milletvekilliğinde yer alan “ölüm” ve “yedek” ifadelerinin çıkarılması gündeme gelmişti.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI: Resimli, Anlamlı, Yazılı, Posterli 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Mesajları!
SOLOTÜRK KKTC GÖSTERİSİ 2025: Kıbrıs SOLOTÜRK gösterisi ne zaman, nerede, saat kaçta yapılacak?
Zonguldak'ta limanda yangın! Sahadaki vinç kullanılamaz hale geldi
SON DAKİKA HABERİ: Meteoroloji il il uyardı: Şiddetli yağış geliyor
İSTANBUL'DA DEV ELEKTRİK KESİNTİSİ: Tam 60 Bölgede Elektrikler Yok! İstanbul'da Elektrikler Ne Zaman Gelecek? BEDAŞ - AYEDAŞ Elektrik Kesintisi Sorgulama