Son dakika... Yunanistan'a kaçan askerler için karar verildi

Son dakika... Yunanistana kaçan askerler için karar verildi
expand

Atina Olimpiyat Köyü’ndeki polis karakolunun özel nezarethanesinde tutulan 4 darbeci asker 18 aylık tutukluluk sürelerinin dolduğu gerekçesiyle tahliye edildi.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

15 Temmuz darbesinden sonra askeri helikopter ile Dedeağaç (Aleksandrupolis) şehrine kaçan 8 FETÖ’cü askerin avukatlarından Omiros Zelios “Son müvekkilim de geçen hafta tahliye edildi. 8 Asker de polis korumasında gizli tutulan bir yerde kalıyorlar” dedi.

Gürgen Deresi HES yüzünden kurudu 

Müstakil bir eve götürdüler

Hürriyet’ten Yorgo Kırbaki'nin haberine göre binbaşı Gencay Böyük, yüzbaşı Uğur Uçan, başçavuş Bilal Kurugül ve  başçavuş Mesut Fırat, 18 aylık tutukluluk sürelerini dolduğu gerekçesiyle tahliye edildikten sonra, daha önce tahliye edilen binbaşı Ahmet Güzel, yüzbaşı Süleyman Özkaynakçı, yüzbaşı Abdullah Yetik ve yüzbaşı Ferudun Çoban’ın da kaldıkları Atina yakınlarında müstakil bir eve götürüldüler.

Kaçak göçmenlerin üzerinde esrar yakalandı

İltica hakkı tanınacak

Darbeci askerlerden Özkaynakçı’ya iltica hakkı tanındı. Özkaynakçı “mülteci” sıfatıyla Yunan makamlarının kendisine verecekleri belgeleri bekliyor. Binbaşı Ahmet Güzel kendisine tanınan iltica hakkının Danıştay’dan onaylanmasını bekliyor. Diğer 6 darbeci ise iltica komisyonunun kararlarını bekliyorlar. Yunan Danıştay’ının Özkaynakçı için verdiği iltica hakkı tanınması kararı diğer 7 darbeci asker için de emsal teşkil edecek. Dolayısıyla Yunanistan’a kaçan 8 darbeci askere de iltica hakkı tanınacak.  

 

Sıradaki Haberadv-arrow
Sıradaki Haberadv-arrow