Soruşturmayı gören Olgaç istifa etti

Soruşturmayı gören Olgaç istifa etti
expand

"Kıbrıs'ta biri esir 10 Rum öldürdüm" diyen ardından da sözlerinin senaryosundan bir parça olduğunu iddia eden oyuncu Atilla Olgaç, Devlet Tiyatroları'ndan emekli oldu. Devlet Tiyatroları, Olgaç hakkında idari soruşturma başlatmıştı.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

Atilla Olgaç, "Tükürdü suratıma, bağlı birşeydi. 'Öldür' dedi komutan yürüdü gitti. Şu mesafeden tak diye çektik öldürdük. 19 yaşında bir genç" bu sözleri söylerken  tiyatro oyuncusuydu ama artık değil.

Atilla Olgaç, Devlet Tiyatroları'ndan emeklilliğini istedi, kurum da hiç düşünmeden dilekçesini işleme soktu.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü, Olgaç hakkında idari soruşturma açmaya hazırlanıyordu. Belki de ihraç edilecekti, ama Olgaç daha erken davrandı ve 39 yıldır çalıştığı Devlet Tiyatroları'ndan emekliliğini istedi.

Atilla Olgaç idari soruşturmadan kurtuldu ama hala savcılığın kıskacında.

Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı, Olgaç hakkında "Cenevre Savaş Hukuku Sözleşmesini"  ihlal etmek suçundan soruşturma başlattı.

Olgaç hakkında dava açılırsa "İnsanlığa karşı suç işlemek" iddiasıyla ağırlaştırılmış mübbet hapsi istenecek, üstelik Lahey Uluslararası Adalet Divanı'ında yargılanabilecek ve bu Türkiye'nin başını çok ağrıtacak.

Böyle bir gelişme yaşanması durumunda uluslararası adalet divanında ilk kez bir Türk yargılanmış olacak.

Genelkurmay da 74 Barış Harekatı'na katılan Olgaç'ın anlattığı olayı araştırırken, Atilla Olgaç'la birlikte askerlik yapan Yalçın Küçük ise iddiaları yalanlıyor.

Sıradaki Haberadv-arrow
Sıradaki Haberadv-arrow