hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sosyal medya timi devrede! İş yerlerine fahiş fiyat denetimi!

    KAYNAKCNN TÜRK

    Hazine ve Maliye Bakanlığı, fahiş fiyatın önüne geçmek için sosyal medya timi oluşturdu. Sosyal medyada vatandaştan gelen ihbarlar toplanıyor, değerlendirmeye alınıyor, ardından da denetimler başlıyor. Bazı vatandaşların şikayetleri ise doğrudan Bakan Mehmet Şimşek’e ulaştırılıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ekonomist Muhammet Bayram, ''Yapay zekayla birlikte bunlar tespit edilecek. Çok önemli bir adım sosyal medya timlerinin kurulması'' dedi.

    Fahiş fiyat artışı yapanlara da düşük KDV uygulayanlara da göz açtırılmıyor.

    Aynı marka ve aynı gramajdaki ürünler, farklı fiyatlara satılıyor. Vatandaşın cebine göz diken bazı fırsatçılar fahiş fiyat artışı yapıyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in kurduğu sosyal medya timi görev başında.

    Artık o paylaşımlar Bakanlığın kurduğu sosyal medya timinin yakın takibinde. Öyle ki şikayetler anında değerlendiriliyor, firmalarda denetimler başlıyor.

    Bayram, ''Risk analizi merkezinde girilen veriler süzülerek denetim mekanizması haline getiriliyor. Burada vatandaşın ihbar mekanizması çok önemli.'' ifadelerini kullandı.

    Bir de hileli KDV uygulayanlar var, sosyal medya timi onların da peşinde.

    Bayram, ''Biliyorsunuz gıdadaki KDV yüzde 1 ancak burada yüzde 10 kesilmesi gereken sanki gıda satmış gibi lokanta ve kafeler çıkış yapmış vatandaşlarımız sosyal medya ekiplerine bunu ihbar ederse denetimler yapılacak cezayı alacaklar.'' dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow