Sultangazi'deki Gezi Parkı eylemine müdahale

Gazi Mahallesi'nde, Taksim Gezi Parkı eylemcilerine destek amacıyla gösteri yapan grup, polisin müdahalesiyle dağıtıldı.
İsmetpaşa Caddesi'nde, çöp konteynerlerini devirerek barikat kuran göstericiler, sloganlar eşliğinde Gazi Polis Merkezi'ne doğru yürümek istedi. Bölgede önlem alan polis ekipleri, biber gazı ve TOMA'lardan sıkılan tazyikli suyla göstericilere müdahale etti. Dağılan göstericiler ara sokaklara kaçtı.
Yaralı, ameliyatta
Gazi Mahallesi'nde dün gece meydana gelen olaylarda Duran Akbaş adlı bir kişinin yaralandığı öğrenildi.
Edinilen bilgiye göre, Gazi Mahallesi'nde protestocu gruplarla polis arasında meydana gelen olaylarda Duran Akbaş (28) adlı bir kişi başından yaralandı.. Duran Akbaş Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.
Akbaş'ın ailesi, yakınları ve mahaleli hastaneye geldi. Ayrıca CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, hastaneye gelerek doktorlardan Akbaş'ın durumuyla ilgili olarak bilgi aldı. Gazetecilere bir açıklama yapan Aykut Erdoğdu, şunları söyledi: "Bu gece Gazi Mahallesi'nden genç bir arkadaşımız, bize iletilen bilgiye göre polisin attığı gaz fişeği yüzünden gözünden ağır yaralanmış. Doktorlardan aldığımız bilgi durumunun çok kritik olduğu kafatasında içe doğru bir göçme olduğu söylendi. Gazi Mahallesi'nde polisin ağır mühadalesi varmış. Polis gücünü halkın üzerinde gösteriyor. Burada çok sayıda vatandaşımız endişeli bir bekleyişi içinde. Bu insanların tek istediği özgürlük ve kimliklerine saygı gösterilmesi. Bütün kalbimizle dua ediyoruz Duran kardeşimiz hayatta kalsın diye. "
Olayın ardından bir açıklama da Akbaş ailesinin avukatı Hasan Karabağ'dan geldi. Akbaş'ın ağır yaralı bir şekilde mahalleliler tarafından bulunduğunu kaydeden Karabağ ameliyata alındığını söyledi. Doktorlarla görüştüğünü söyleyen avukat Karabağ olayın nasıl olduğunun anlaşılamadığını önceliğin yaralının hayati tehlikesinin atlatılması olduğunu söyledi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Dikkat! Meteoroloji alarm verdi: Kuvvetli Yağış, Fırtına ve Toz Taşınımı...
TOKİ E-DEVLET BAŞVURU EKRANI: 250 Bin Sosyal Konut TOKİ Başvurusu Nasıl Yapılır? Başvuru Şartları Neler? www.toki.gov.tr Başvuru Ekranı
AFAD YENİ DEPREM HARİTASI: AFAD deprem haritası yenilendi! Türkiye'de deprem riski en az iller neresi? Hangi illerde deprem riski yüksek? AFAD Türkiye Deprem Haritası!
Faik Oktay Sözer Kimdir? Yeni Bilecik Valisi Faik Oktay Sözer Nereli, Kaç Yaşında? Resmi Gazete'de Yayımlandı!
ŞEFİK AYGÖL KİMDİR? Yeni Tunceli Valisi Şefik Aygöl Kaç Yaşında, Nereli? Bülent Tekbıyıkoğlu'nun Yerine Atandı