Suriye sınırının tamamı duvarla örülecek

Suriye sınırının tamamı duvarla örülecek
expand

Genişliği 2, yüksekliği 4 metre olan duvarlar, Suriye sınırının tamamına örülecek.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

Erdoğan Merkel ile görüştü

TSK’nın Suriye’nin kuzeyinde operasyonları sürerken, sınır güvenliğini sağlamak amacıyla yürürlükteki Sınır Kalkanı Projesi de hızlandırıldı. Bugüne kadar 911 kilometrelik Suriye sınırının ancak 200 kilometrelik bölümüne duvar örülebilmişti.

15 Temmuz’un ardından sınıra duvar örme işi durmuştu. Habertürk'ün haberine göre, Fırat Kalkanı harekâtıyla devletin zirvesinde alınan karar gereği, önümüzdeki yılın sonuna kadar Suriye sınırının tamamına beton duvar örülecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Obama ile görüştü

Suriye sınırının tamamı duvarla örülecek

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

Bu yıl 400 km bitirilecek

Duvar örülemeyen hattın farklı noktalarında başlayan 200+200, toplam 400 kilometrelik bölümü bu yıl içinde, kalan 300 kilometrelik bölümü de önümüzdeki yıl bitirilecek. Böylelikle 911 kilometrelik sınırın tamamı, 2 metre genişliğinde ve 4 metre yüksekliğindeki duvarla kapatılmış olacak. Sınırdan Türkiye’ye terörist ve kaçakçı sızmalarının önüne geçilecek.

Suriye sınırının tamamı duvarla örülecek

 

Ayrıca 300 metre aralıklarla yerleştirilecek akıllı kulelere; makineli silah sistemleri, termal kameralar ve uyarı için anons sistemleri kurulacak. Her biri 7 ton olan seyyar blokların üzerlerine geçişi zorlaştıran jiletli tel çekiliyor, kazarak geçişi zorlaştırmak içinse zemine beton dökülüyor.

Suriye sınırının tamamı duvarla örülecek
Suriye sınırının tamamı duvarla örülecek

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

Hem içeride hem dışarıda güvenlik sağlanacak

Fırat Kalkanı harekâtı, sınırın terör örgütlerinden temizlenmesi, sınırda beton duvar ve güvenlik sistemlerinin devreye sokulmasıyla terörist ve kaçakçı sızmalarının önüne geçilecek. Yeni göç dalgaları durdurulacak ancak beton blokların aralarında kontrollü olarak askeri unsurların geçişleri ve insani yardımlar için güvenli geçiş noktaları oluşturulacak. Fırat Nehri’nden Karkamış Gümrük Kapısı’na kadar getirilen duvar, Cerablus’un batısına doğru devam ediyor. Duvar bittikten sonra havadan da İHA’larla bölgenin ve hattın güvenliği sağlanacak.

Sıradaki Haberadv-arrow
Sıradaki Haberadv-arrow