Talimatları TV dizisi aracılığı ile almışlar

CHP'nin eski Genel Başkanı Deniz Baykal'a ve bazı MHP'li vekillere yönelik kaset kumpasına ilişkin Ankara Cumhuriyet Savcılığı’nca hazırlanan iddianamede ilginç ayrıntılar yer aldı.
Savcılık, şifreli mesaj içerdiği düşüncesiyle Samanyolu televizyonunda 18 Mart 2011 tarihinde yayınlanan ‘Kollama’ isimli dizinin 120. bölümünün 26 ve 27. dakikalarında geçen diyalogları mercek altına aldı. Bu kapsamda 1985 - 2002 yılları arasında FETÖ içinde ‘ülke imamlığı’ seviyesine yükselen Hasan Polat’a, dizinin 26. ve 27. dakikalarında geçen diyaloglarda yer alan mesajlar soruldu.
Hürriyet gazetesinden Mesut Hasan Benli'nin haberine göre, Polat, 17 Ocak 2017 tarihinde alınan ifadesinde, dizide, “Denizlerini kuruturuz, deniz kenarlarındaki villalarını ellerinden alırız” konuşmasının bir mesaj olduğunu ileri sürerek, “Bu tarihte Deniz Baykal kasetleri ortaya çıkmış ancak MHP kasetleri henüz ortaya çıkmamıştır. Böylece MHP’li veya AK Partili bazı bürokratları tehdit ediyorlar” dedi.
İddianamede dizinin bu bölümünden 1 ay sonra MHP’lilere ilişkin kasetlerin yayınlandığına dikkat çekildi.
MGK’yı da kaydetmişler
Şüpheli polis Yiğit Uyar da ifadesinde, 2007-2013 yılları arasında Ankara İstihbarat Şube Müdürlüğü’nde görev yaptığını anlattı. Uyar, 2011 yılında Milli Güvenlik Kurulu toplantısının kayıtları olduğunu düşündüğü bir CD getirilerek çözümün yapılmasının istendiğini söyledi. Uyar, “2011 yılı kurban bayramına yakın bir zamanda Özgür Türker komiser, bana bir ses kaydı getirdi. Ses kaydı çok uzundu. Sesleri dinledik ve yazıya döktük. Sesin içeriğinden anladığım kadarı ile Milli Güvenlik Toplantısı olduğunu düşündüm. Çünkü konuşanlar, o zamanki Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve kuvvet komutanlarıydı. 2012 yılında tam tarihini hatırlamadığım bir zamanda Ertan Arslan komiser bana flash bellekte ses kayıtları getirmeye başladı. Bu kayıtları dinlediğimde o zamanki başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın parça parça telefon görüşmelerinin olduğunu gördüm” dedi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
HABER... Endişe veren görüntü! 20 yıl sonra yine aynı bölge
YENİ AFAD DEPREM HARİTASI : AFAD deprem haritası yenilendi! Türkiye'de deprem riski en az iller neresi? Hangi illerde deprem riski yüksek? AFAD Türkiye Deprem Haritası!
Samsun'daki faciada 3 kişi can verdi! İhmaller zinciri açığa çıktı
Özel'in açıklamaları gündeme oturdu! Sıra Yavaş’ta mı? Abdulkadir Selvi yazdı
Dikkat! Meteoroloji tek tek uyardı: İstanbul dahil birçok il için alarm verildi!