TANAP Projesi başlıyor

Azeri gazını Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşıyacak Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi'nin temel atma töreni bugün. Kars'ın Selim ilçesindeki törene Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Azeri ve Gürcü mevkidaşları da katılacak.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Türkiye'nin yirmi ilinden geçerek, Yunanistan sınırında Edirne'nin İpsala ilçesinde son bulacak proje kapsamında, biri Eskişehir ve diğeri Trakya'da olmak üzere, iki çıkış noktası yer alacak.
Bu çıkışlardan Türkiye 16 milyar metreküplük kapasitenin 6 milyar metre küpünü alırken geriye kalan 10 milyar metreküp Avrupa'ya gidecek.
Boru hattı sistemi, toplam 1850 kilometre ana hat ile yer üstü tesislerinden oluşacak.
TANAP için son teknoloji ürünü bir çok farklı güvenlik önlemi kullanılacak. Proje, özel güvenlik kanunu çerçevesinde üst düzeyde korunacak.
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
AFAD YENİ DEPREM HARİTASI : AFAD deprem haritası yenilendi! Türkiye'de deprem riski en az iller neresi? Hangi illerde deprem riski yüksek? AFAD Türkiye Deprem Haritası!
Mattia Ahmet Minguzzi cinayetinde yeni görüntü: Nasıl öldürdüğünü gülerek anlattı
Sokak ortasında vahşet! Bahar'ın katilinin ifadesi ortaya çıktı
Edirne'de "Kakava ateşi" yakıldı, binlerce kişi baharın gelişini böyle kutladı
Kanımız dondu: Sokak ortasında vahşet! Bahar’ı da soldurdular