TANER ÇETİN KİMDİR? İBB Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Taner Çetin Neden Gözaltına Alındı?

Taner Çetin ile ilgili araştırmalar hız kazandı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı olan Taner Çetin, İBB’ye yönelik yürütülen yolsuzluk davasının 3. dalgasında gözaltına alındı. Taner Çetin'in de aralarında olduğu 22 İBB çalışanı sabah saatlerinde yolsuzluk suçlamasıyla gözaltına alındı. Peki, Taner Çetin kimdir, kaç yaşında, nereli? İBB Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Taner Çetin neden gözaltına alındı, tutuklandı mı?
Taner Çetin gözaltına alındı. İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) yönelik yolsuzluk soruşturmasında, Medya AŞ ile Kültür AŞ içinde usulsüz ihaleler düzenlenmesi ve bu kapsamda rüşvet alınması süreçlerinde yer aldıkları iddiasıyla 22 İBB personeli ile şirket temsilcisi ve şirket çalışanlarının da aralarında bulunduğu şüpheliler hakkında gözaltı kararı verildi. Taner Çetin de gözaltına alınanlar arasında yer alıyor.
TANER ÇETİN KİMDİR?
Taner Çetin, 1962 doğumlu Silivri'li bir kültür-sanat yöneticisi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanıdır. Kariyerine halkoyunları eğitmeni olarak başlamış, ardından çeşitli belediyelerde kültür ve medya alanlarında görev almıştır. Ancak, son dönemde hakkında yürütülen yolsuzluk soruşturmalarıyla gündeme gelmiştir.2000-2014 yılları arasında Avcılar Belediyesi Kültür Müdürü olarak görev yapmıştır. 2014 yılında Beylikdüzü Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'ne atanmış, burada Beylikdüzü Belediyesi Senfoni Orkestrası'nı kurmuştur. Ekrem İmamoğlu'nun İBB Başkanlığı'na adaylığı sürecinde, 31 Mart ve 23 Haziran 2019 seçimlerinin organizasyonlarında aktif rol almıştır. İmamoğlu'nun İBB Başkanı seçilmesinin ardından, Kültürel Etkinlikler Müdürü olarak atanmış, bir yıl sonra Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı olarak görevlendirilmiştir.
İBB BASIN, YAYIN VE HALKLA İLİŞKİLER DAİRE BAŞKANI TANER ÇETİN NEDEN GÖZALTINA ALINDI?
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, tutuklanmasının ardından İBB Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Ekrem İmamoğlu'nun da aralarında bulunduğu zanlılar hakkında "suç örgütü yöneticisi olmak", "suç örgütüne üye olmak", "irtikap", "rüşvet", "nitelikli dolandırıcılık", "kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirmek" ve "ihaleye fesat karıştırmak" suçlarından yürütülen yolsuzluk soruşturması sürüyor.
Soruşturma kapsamında, Ekrem İmamoğlu ile Beylikdüzü Belediye Başkanlığından itibaren irtibatlı olan Taner Çetin'in, MEDYA AŞ Yönetim Kurulu Başkanı tutuklu şüpheli Murat Ongun'a bağlı olarak Medya AŞ ve Kültür A.Ş'de karıştığı eylemlere ilişkin inceleme yapıldı. Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından soruşturma dosyasına sunulan bilgilere göre, Çetin'in, söz konusu satın almalarında ödemeleri doğrudan Medya AŞ ve Kültür AŞ'den iş alan firmalara yaptırdığı, yine bu şirketlerin diğer personeline de para transferi yapıldığı anlaşıldı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
KABİNE TOPLANTISI BUGÜN VAR MI? Kurban Bayramı Tatili 9 Gün Olacak mı? Gözler Yeni Kabine Tarihinde!
43 dakika geç kaldığı için hapse giren Nazlı Zeynep A. tahliye oldu
AFAD YENİ DEPREM HARİTASI: AFAD deprem haritası yenilendi! Türkiye'de deprem riski en az iller neresi? Hangi illerde deprem riski yüksek? AFAD Türkiye Deprem Haritası!
Konya Ovası’nda obruk alarmı! Bahar yağışlarıyla risk artıyor...
Suç makinesi çıktı! Boşanma aşamasındaki eşinin ailesine kezzapla saldıran Hakan K. tutuklandı