Tarihi bina alevlere teslim oldu

Ankara’da Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 1. dereceden koruma altına alınan 400 yıllık bina, alevlere teslim oldu.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Edinilen bilgiye göre, Çankaya’da Aziziye Mahallesi Kuloğlu Sokak’ta bulunan tarihi binada saat 18.30 sularında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangını fark eden mahalle sakinleri, polis ve itfaiye ekiplerine haber verdi.
Vatandaşlar, itfaiye ekipleri gelene kadar ellerindeki hortumlarla alevlere müdahale etmeye çalıştı. Olay yerine gelen itfaiye erleri, yangına hızla müdahale etmeye başladı. Yangın, itfaiye erlerinin hummalı çalışması sonucu söndürülse de, tarihi bina kullanılamaz hale geldi.
Yanan tarihi binayı Cumhuriyet dönemi milletvekillerinden Şakir Kınacı’nın Rum sahiplerinden satın aldığı, şimdiki sahiplerinin ise Kınacı’nın torunları Şakir Abdullah Kınacı ve Nevin Erikenel olduğu öğrenildi.
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
EHLİYET YENİLEME SON GÜN: Sürücü Belgesi Ehliyet Yenileme Son Gün Ne Zaman? Ehliyet Yenileme Nasıl Yapılır, Nereden? Gerekli Evraklar Neler?
12 SAAT SU YOK! 18 HAZİRAN İSTANBUL SU KESİNTİSİ: İstanbul'da Sular Ne Zaman Gelecek? iski.istanbul İSKİ Su Kesintisi Sorgulama
ÇİTLEKÇİ TOGG ÇEKİLİŞİ SONUÇLARI 2025: Çitlekçi TOGG çekiliş sonuçları asil-yedek talihli listesi açıklandı mı?
İran'ın Kullandığı Fettah Füzesi (FATTAH) Nedir? Hipersonik Fettah Füzesi'nin Özellikleri Neler? Menzili Kaç Kilometre?
YENİ BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ: TSK Bedelli Askerlik Ne Kadar Oldu? Bedelli Askerlik Yapacakların Dikkatine! Ücret Değişiyor!