Tarihi eserlerle birlikte suikast silahı kalem tabanca bulundu

Jandarmanın Amasya'da tarihi eser kaçakçılığı şüphesiyle durdurduğu araçtan Roma dönemine ait eserler ile kalem görünümlü bir suikast silahı ele geçirildi.
Evinizde hazine var diye 120 bin lirasını aldılar
Amasya'da jandarmanın yaptığı bir tarihi eser operasyonu Dan Brown romanlarının gizemini aratmayan bir tabloyu ortaya çıkardı. İhbar üzerine durdurulan bir araçta 4 adet Roma dönemine ait olduğu değerlendirilen eser, bir adet kalem görünümlü suikast silahı ve 5 fişeği ile bir kurusıkı tabanca ele geçirildi.
Uşak'ta 919 parça tarihi eser ele geçirildi
Amasya İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ile Merkez İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin kültür ve tabiat varlığı kaçakçılığı yapılacağı yönünde bilgiler edilmesi üzerine şüpheli araç Göllü Bağları mevkisinde durduruldu.
Jandarma araçta yaptığı aramada ilginç silah ve malzemeler ele geçirildi. Araçta 4 adet Roma dönemine ait olduğu değerlendirilen eser, bir adet kalem görünümlü suikast silahı ve bu silaha ait 5 fişek, bir kurusıkı tabanca, bu tabancaya ait 50 mermi ile 2 adet define arama çubuğu ele geçirildi.
Araç sürücüsü ve yanındaki şahıs gözaltına alındı. Eserler ise incelenmek üzere Amasya Müzesi yetkililerine teslim edildi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Nihal ve Bahar Candan davasında şoke eden ifadeler!
HABER... Ocak görünümlü Mayıs! Fotoğraflar bugün çekildi
ÖZEL GÜVENLİK SINAV SONUÇLARI SORGULAMA: ÖGG sınav sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?
TAM 3 ASIRLIK! Emojinin Kökleri Tokat’ta Ortaya Çıktı: Gören Bir Daha Bakıyor...
Dikkat! Meteoroloji tek tek uyardı: 16 ilde sarı kodlu alarm!