Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı Çiftçi desteklerinde üst limitler artırıldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde "Sürdürülebilir Tarım ve Tarımda Markalaşma" temasıyla düzenlenen Ziraat Bankası Tarım Ekosistemi Buluşması'nda konuştu. Erdoğan "Ekipman kredisini 150 bin liradan 250 bin liraya çıkarıyoruz. Küçükbaş için krediyi 400 binden 600 bine, büyükbaş için krediyi 1 milyondan 1 buçuk milyona çıkarıyoruz. Ülkemizdeki genç nüfusa ne kadar iş kolu oluşturursak ekonomimiz için o kadar güzel olacak. Kadın çiftçi kredisini de 1 buçuk milyondan 2 buçuk milyon liraya yükseltiyoruz." dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:
Sizleri en kalbi duygularla selamlıyorum. Düzenlenen programda sizlerle olmaktan mutluluk yaşıyorum, Ziraat Bankası yönetimini tebrik ediyorum.
160 yılı aşkın süredir çiftçimizin yanında olan bankamıza ülkem ve milletim adına teşekkür ediyorum. Ziraat bankamız Türk tarımının lokomotifi oldu, çiftçinin yanında yer aldı. Tefecilerin ve faiz lobilerinin pençesine düşmemesi noktasında hayati rol üstlendi.
Ziraat Bankası sadece kar peşinde koşan banka değil. Çiftçinin, sanayicinin elinden tutan kara gün dostudur. Faaliyet alanını genişletmeyi hedefler. 2015 yılında Ziraat Katılım ile bankamız alternatif finans piyasasında da yerini aldı. Ülkemiz tarımının çeşitliliğini ne kadar ileri taşırsak Türkiye için o kadar iyi olacaktır. Tarım sektörünün bütün aktörlerini buluşturan programlar anlayış birliği tesisini kolaylaştıracak.
"TARIM BİTTİ TEZLERİNİN İÇİ BOŞ"
Dünya çiftçiler günündeki programda ülkemiz tarımının 21 yılda nereden nereye geldiğini detaylı şekilde ortaya koyduk. Tarım bitti tezlerinin ne kadar içi boş olduğunu rakamlarla ispat ettik. Çarpıtmaları muhalefet geride bırakmalı. Eski muhalefet anlayışı raf ömrünü tamamladı. Yapıcı eleştiriler daha faydalı olacak. 21 yılda başarı hikayesi yazdığı alanlarda tarım hayvancılık ve su ürünleri var. Dünyadaki tüm ülkeler gibi bizim de sıkıntılarımız var. Girdi fiyatlarındaki artış gibi sorunlar var. Et fiyatlarındaki artışları yok sayamayız. Gübre fiyatlarındaki, işçilik gibi farklı alanlardaki şikayetlere kulak tıkayamamayız. Problem üreten alanların farkındayız. Dengeli ve objektif şekilde kendimize ayna tutuyoruz. Amacımız güçlü ve zayıf yanlarımızı tespit etmek. Başarılarımızın sayısını artırmanın eksiklerimizi gidermenin derdindeyiz.
Türkiye'yi hep beraber hedeflerine ulaştıralım istiyoruz. Herkesin fikrine, eleştirisine, önerilerine sonuna kadar açığız, yeter ki tarım konusu ezberlere kurban edilmesin. Yer ki cımbızla çekilen ürün üzerinden sektöre haksızlık yapılmasın.
"KTILIK TEHDİDİNE KAYITSIZ DEĞİLİZ"
Yer altı zenginlikleri için oluk oluk kan aktı. Sömürgeciler binlerce km'lik ötedeki ülkeleri işgal etti. Oralarda tüm imkanları ile Afrika'nın zenci evlatlarını, imkanlarını, elmaslarını altınlarını Avrupa'ya taşıdılar İnsanları topraklarından sürdüler, eli kanlı diktatörleri desteklediler, katliamlara imza attılar. Kendilerine tamamen bağımlı hale getirdiler. Kendi refahlarını mazlumlardan çaldıkları üzerine inşa ettiler. Afrika'da neler yaptıklarını çok iyi biliyoruz. Avrupa'da Afrika'dan getirilen insanların sergilendiği bahçeler kuruldu. Hastalıklardan 10 milyon kişi öldü. Bunların hepsi ve daha fazlası yer altı kaynaklarının kontrolü için yapıldı. Sömürü düzeni halen devam ediyor. Bu yüzyılda aynı kavganın bu yüzyılda su ve gıda için verileceği anlaşılıyor. Tarım arazisi kiralamak için yarış içindeler. Su kaynakları ve havzaları çatışma hattına dönüşüyor. Birçok gerilimin altında su kaynakları ile ilgili anlaşmazlık yatıyor. Tüm ülkelerin gıda arzı için kıyasıya mücadele verdiğini unutmadık. Karadeniz girişimi olmasa Afrika ülkeleri olmak üzere birçok yerde kıtlık yaşanacak, on binlerce insan hayatını kaybedecekti. Buna kayıtsız kalmadık. Tahılların boğazlarımızdan geçişini sağlayarak durumun kontrolden çıkmasına engeli olduk. tarımın önemi giderek artacak.
Rekabet kızışacak hatta belki de kanlı hale gelecek. Hazırlıklarımızı buna göre yapmamız gerek. Tarımı sadece ekonomimiz için değil milletimizin bekası için de hayati önemde sektör olarak görüyoruz. 21 yılda bunun altyapısını güçlendirmek için önemli adımlar attık. Tarımı çeşitlendirdik. Sektörün, çiftçilerin daima yanında olduk. Ziraat bankasının kullandırdığı kredi 480 milyar lirayı aştı. Ziraat Bankası sektörde kullanılan kredilerin yüzde 75'ni tek başına yüklendi. Tarım kredilerinin faizlerinin yüzde 69'luk kısmını devletimiz karşılıyor. Gayemiz insanları doğdukları yerde doyar hale getirmek. Tarımın ana vatanı olan Anadolu'da yerelden kalkınma ilkesi ile kırsal kalkınma süreci başlatıyoruz. 5 milyar lira sağlayacağımız projeyi Tarım bakanlığımız açıklamaya başlayacak. 20 bin vatandaşımıza istihdam sağlayacağız. Yeni uygulamaları ay başında kamuoyu ile paylaştık. Çiftçilerimiz ilave faiz kar payı indiriminden yararlanacak. İlk defa üretim yapacak çiftçilerimize faiz indirimi sağlanacak.
YENİ DESTEK PAKETLERİ
Ekipman kredisini 150 bin liradan 250 bin liraya çıkarıyoruz. Küçük baş için krediyi 400 binden 600 bine, büyük baş için krediyi 1 milyondan 1 buçuk milyona çıkarıyoruz. Ülkemizdeki genç nüfusa ne kadar iş kolu oluşturursak ekonomimiz için o kadar güzel olacak. Kadın çiftçi kredisini de 1 buçuk milyondan 2 buçuk milyon liraya yükseltiyoruz.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
SON DAKİKA || Bitlis'te 20 aracın karıştığı zincirleme: 33 kişi yaralandı!
Sitede kadın güvenlik görevlisini rehin alıp dehşet saçmıştı! Yeni detaylar ortaya çıktı
Hafta sonu plan yapanlar dikkat! Meteoroloji il il uyardı: Sağanak alarmı!
Liseli Naz'ın ölümüne neden olmuştu! Ehliyetsiz sürücüye ilk duruşmada tahliye
Denizli'deki otobüs kazasında yaralanan İngiliz kadın 3 gün sonra öldü