Tatar ailesinden 4 isim 4 farklı partiden aday

Tatar ailesinden 4 isim 4 farklı partiden aday
expand

Akraba aday rekabetinde Doğu ve Güneydoğu Anadolu listeleri öne çıkarken, Şırnak’ta Tatar ailesinden dört kuzen farklı partilerin listebaşı adayları olarak yarışacak.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

14 Mayıs seçimlerinde, aynı ya da farklı illerde rakip partilere başvuran akraba adayların yanı sıra, bir aileden birden fazla ismin yarışacağı örnekler de olacak. Şırnak’ta önemli oy potansiyeli bulunan Tatar ailesi bu çerçevede dörde bölündü. AK Parti Tatar ailesinden Aslan Tatar’ı 1. sıradan aday gösterdi. MHP amca çocuklarından Halil Tatar’ı, Zafer Partisi Mahmut Tatar’ı, Yeniden Refah Partisi de Sabri Tatar’ı birinci sıra adayı yaptı.

Diyarbakır’da da var

Listelerde dikkati çeken diğer akrabalar Zafer Partisi’nden oldu. Diyarbakır’da Tatar ailesinden kuzenler Mehmet Tatar ve Hakan Tatar’ı listesine alan parti, Gündoğdu ailesinden 3 ismi de Mardin’de 2, 4 ve 5. sıra adayı yaptı. Partinin Tokat listesinde de “Sever” soyadlı iki ismin peş peşe yer alması dikkati çekti.

AK Parti-CHP çekişmesi

Bölgenin büyük aşiret liderleri de farklı partilerden adaylık yarışına girdi. Bedirhanoğlu aşiretine mensup, İstanbul Küçükçekmece Kaymakamlığı görevini bırakarak aday olan Turan Bedirhanoğlu AK Parti’nin Bitlis listesinde ilk sırada yer aldı. CHP’nin önceki dönem Van il başkanlığını üstlenen Seracettin Bedirhanoğlu ise CHP Van liste başı oldu.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

Van’ın güçlü aşiretlerinden Arvas ailesi de Van’da hem AK Parti hem MHP listelerinde boy gösterdi. Abdulahat Arvas AK Parti tarafından 3. sıradan aday gösterilirken, Abdülselam Arvas ise MHP’nin 4. sıra adayı olarak listede yer buldu.


 

 

Sıradaki Haberadv-arrow
Sıradaki Haberadv-arrow