hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    TBMM'de "6-8 Ekim olayları" tartışması

    KAYNAKCNN TÜRK

    Meclis Genel Kurulu'nda art arda tartışma yaşandı. İlk tartışma, 6-8 Ekim davasında verilen cezalar üzerine yaşandı. AK Parti ile DEM Parti karşı karşıya geldi. Bir diğer tartışma ise Ekrem İmamoğlu'nun gazetecilerle Roma gezisinin masraflarının belediye tarafından karşılanmasıydı...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    AK Parti Grup Başkan Vekili Özlem Zengin ''Her kürsüye çıktığınızda siz hapishanelere selam gönderiyorsunuz. Siz Kobani'yi suistimal ettiniz suistimal. Bu ülkeyi parçalamak istediniz.'' ifadelerini kullandı.

    Meclis Genel Kurulu'nda "6-8 Ekim davası" tartışması yaşandı. AK Parti ile DEM Parti karşı karşıya geldi.

    DEM Parti Grup Başkan Vekili Gülistan Kılıç, ''Bizim yaptığımız çağrı bambaşka. Buradaki hakikati nasıl illiyet bağına götürdünüz ben anlamıyorum.'' şeklinde cevap verdi.

    Zengin, ''Tüm bu kararlar PKK'nın yaptıkları eylemlerle, HDP'nin açıklamaları arasında illiyet bağı çok net kurulmuştur. Siz yaşadığınız şehirleri alt üst etmeye davet ediyorsunuz. PKK'nın yaptığı davete icabet ediyorsunuz.'' dedi.

    DEM PARTİ'DEN GELEN ELEŞTİRİLERE AK PARTİ GRUP BAŞKAN VEKİLİ ÖZLEM ZENGİN'DEN YANIT GELDİ;

    Zengin, ''Deniyor ki siyasi dava, Bunu söylerken bunun ispatı gerekir. Siyasi dava olabilmesi için yargılananların siyasetçi olması bunun için kafi değildir. Sizin için TBMM tali bir yerdir. Kendi propagandanızı yapacağınız yer olarak görüyorsunuz.'' şeklinde konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MECLİS GENEL KURULU'NDA BİR DİĞER TARTIŞMA KONUSU DA İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI EKREM İMAMOĞLU'NUN ROMA ZİYARETİYDİ...

    AK Parti Ankara Milletvekili Osman Gökçek, ''İmamoğlu'nun Roma gezisi oldu. Gazetecileri götürdü parasını İBB'den ödediniz. Şaraplar açtınız İstanbullulara ödettiniz. Şimdi geldiniz bize tasarruftan bahsediyorsunuz . Anaları, bacıları, teyzeoğulları sabahtan akşama kadar belediyelere yerleştiriyorsunuz. Siz kimsiniz de bize ahlakı öğreteceksiniz.'' dedi.

    CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, ''İmamoğlu Roma'ya gitti 37 gazeteci seçti. Onların hiçbirinin yandaşlık aidiyeti yok. Özel uçakla gidilmedi. İmamoğlu İstanbul'u, kültürün, sporun başkenti yapmaya çalışıyor. Olimpiyat Komitesi yemek verdi, onu yediler. masraf yok.'' şeklinde karşılık verdi.

    TARTIŞMANIN DEVAM ETMESİ ÜZERİNE OTURUMA ARA VERİLDİ...

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow