TCG Anadolu, İstanbul Boğazı'ndan geçti! Yarın ziyarete açılacak...
Dünyanın ilk silahlı insansız hava aracı (SİHA) gemisi TCG Anadolu, Sarayburnu'na yanaştı. TCG Anadolu'nun İstanbul Boğazı'ndan geçtiği anlar dron ile görüntülendi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Türkiye’nin ilk SİHA gemisi TCG Anadolu, Tuzla’da düzenlenen törenle Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na teslim edilmişti.

Sarayburnu'na gitmek üzere yola çıkan gemi, bugün İstanbul Boğazı'ndan geçti. TCG Anadolu giriş yaptığı sırada boğaz gemi trafiğine kapatıldı. Devasa geminin geçişi sırasında 3 römorkör ile sahil güvenlik botu da gemiye eşlik etti. Öte yandan geminin üzerinde tam donanımlı bulunan silahlar ile hazır olan askerler de dikkat çekti. Yaklaşık 1 saat süren boğaz geçişinin ardından gemi Sarayburnu limanına yanaştı. O anlar dron ile görüntülendi.

VATANDAŞLARIN ZİYARETİNE AÇILACAK
Sarayburnu Limanı’nda demirleyen devasa gemi, 17 Nisan tarihinde 13.00 ile 18.00 saatleri arasında, 18-23 Nisan 10.00 ile 18.00 saatleri arasında vatandaşların ziyaretine açık olacak.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR


İstanbul'da uyuşturucu soruşturması: Eğlence mekanlarında 17 gözaltı

Gemlik'teki katil, damat adayı çıktı: Çaldığı altınlarla yakalandı

Oto galeriye el bombalı saldırı kamerada: 5 tutuklama

Iğdır’da ailelerin silahlı kavgasında kan aktı: 2 ölü, 6 yaralı

Ordu'da baba ve öğretmen kızını hayattan koparan feci kaza