Tek bir fire yok! Bayraktar TB3'ten peş peşe 3 başarılı test

Tek bir fire yok Bayraktar TB3ten peş peşe 3 başarılı test
expand
KAYNAKCnnturk.com

Baykar'ın milli ve özgün olarak geliştirdiği Bayraktar TB3 SİHA, 3 gün boyunca peş peşe gerçekleştirdiği 38.-39. ve 40. test uçuşlarını başarıyla tamamladı.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

Baykar tarafından yerli ve milli imkanlar ile üretilen Bayraktar TB3 silahlı insansız hava aracı başarılı testlerini sürdürüyor. BAYKAR Teknoloji Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Yüksek İrtifa Sistem Tanımlama Sertifikasyon ve Performans Testleri" denildi.

SELÇUK BAYRAKTAR O ANLARI PAYLAŞTI

Selçuk Bayraktar, 14 - 15 ve 16 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilen 38.-39. ve 40. test uçuşlarını paylaştı.

TCG ANADOLU’DAN İLK UÇUŞ 2024’TE

Bayraktar TB3 SİHA, katlanabilen kanat yapısıyla TCG Anadolu gibi kısa pistli gemilerden kalkış ve iniş kabiliyetine sahip dünyadaki ilk silahlı insansız hava aracı olacak. Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, Bayraktar TB3 için 2024 yılı içinde TCG Anadolu gemisinde testlere başlanmasını planladıklarını açıklamıştı. Bayraktar TB3’ün sahip olacağı kabiliyetler bu sınıftaki insansız hava araçları açısından da önemli bir yenilik olacak. Görüş hattı ötesi haberleşme kabiliyetine de sahip olacak milli SİHA, bu sayede çok uzun mesafelerden kumanda edilebilecek. Böylece keşif-gözetleme, istihbarat ve taşıdığı akıllı mühimmatlar ile taarruz görevlerini deniz aşırı hedeflere karşı icra ederek Türkiye’nin caydırıcı gücünde çarpan etkisi yapacak.

Sıradaki Haberadv-arrow
Sıradaki Haberadv-arrow