Telekulak iddialarına çarpıcı rakam
CNN TÜRK'te yayınlanan Gündemin Rengi programında Rıdvan Akar'ın sorularını yanıtlayan CHP Adana Milletvekili Tacidar Seyhan, telekulak iddialarıyla ilgil olarak inanılmaz rakamlar verdi. 300 milletvekili, 3 bin hakim ve 613 gazetecinin dinlendiğini iddia eden Seyhan, dinlenen gazetecilerden birinin adını da verdi.
Rıdvan Akar'a çarpıcı açıklamalarda bulunan Tacidar Seyhan gazetecilerin de telekulak mağduru olduğunu belirtti.Seyhan, "Dinlenenler arasında bazı televizyonlar, basın mensupları ve televizyonlara program yapan insanlar var" iddiasında bulundu.
Özellikle ulusal basında çalışanların dinleme takibinde olduğunu söyleyen Tacidar Seyhan, Ergenekon soruşturması kapsamında aranan eski milletvekili Turhan Çömez'le ilişkiye geçen bütün gazetecilerin dinlendiğini kaydetti.
Ulusal Kanal, Kanaltürk, Başkent TV'nin de dinlendiğini iddia eden Seyhan, dinlenen gazeteciler arasında Hürriyet gazetesi yazarı Saygı Öztürk'ün de olduğunu kaydetti.
Avrasya TV'de de dinleme yapıldığını iddia eden Seyhan, "Avrasya TV'nin de telefonlarının, haber müdürlerinin dinlendiğini, hatta gelen konukların da dinlendiğini biliyoruz. Bunları doğrulattık. Ortam dinlemlerinde kişiler arası sohbetin de olduğu gözüküyor" dedi.
CHP'nin Adana Milletvekili Tacidar Seyhan, telekulak iddialarıyla ilgili olarak da inanılmaz rakamlar verdi. Seyhan, 300 milletvekili, 3 bin hakim ve 613 gazetecinin dinlendiğini iddia etti.
Seyhan, Telekomünikasyon İletişim Başkanı (TİB) Fethi Şimşek'in "Bizim dinleme kararımız var ama bizim teknik olarak Yargıtay'ı dinleme imkanımız yok" açıklamasını hatırlatarak, "Başkan teknik bir dama sorsun, ellerindeki teknikle bütün telefonları dinleme imkanları var" dedi.
Seyhan'ın bu iddiaları üzerine canlı yayına bağlanan TİB Başkanı Fethi Şimşek ise Seyhan'ın iddialarına tepki gösterdi.
TİB Başkanı Şimşek, "Üzülerek izledim programınızı. Yeni bir bilgi kirliliği var. Sayın vekilimizin gösterdiği kayıtların dinleme ile ilgisi yoktur. TİB kurulduğundan beri iletişim tespitinde dinleme karararının olmadığına önem verir. Yani iletişimin tespiti dinleme kararı değildir. Bu konuda bilgi kirliliği var" dedi.
TİB'de dinleme yapılmadığınının bir kez daha altını çizen Şimşek, "Dinlemenin mahkeme kararıyla, kendi kolluk kuvvetlerinde yapldığını söylememize rağmen, halen bu konuda ısrarla TİB'de dinleme yapılıyor deniyor. TİB kurulmadan önce dinlemelere kim nasıl itiraz ediyordu. İtirazları hangi kurumlar yapıyordu? Bunun da düşünülmesi de lazım" diye konuştu.
TİB Başkanı Şimşek'e yanıt veren Tacidar Seyhan ise "Sayın Şimşek bir şeyi doğru söylüyor. TİB dinleme yapmaz. TİB yapılan görüşmeleri kayıt altına alır, bunları ilgili yerlere gönderir. Biz de zaten bundan bahsediyoruz. Ama önemli olan da bu bilgilerin kayıt altına alınarak bir yerlere gönderilmiş olmasıdır. Bunlar daha sonra basına sızıyor" ifadesini kullandı.
Seyhan, "Şimşek'in imzasıyla istenen ve iptal edilen belgeler de var elimde. Ama aynı belge içerisinde bazı hakimler, Adana eski cumhuriyet başsavcısı da dahil dinlenmiş. Buradaki belgede İstanbul Bakırköy Adliyesi de dinlenmiş. Bunları Sayın Şimşek'in vicdanına sunuyorum" dedi.
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Sözleşmeli öğretmen mülakat sonuçları açıklandı mı? Öğretmen mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak 2024?
Nihat Uludağ kimdir? CNN TÜRK İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ hangi görevlerde yer aldı?
HAVA DURUMU | Yağışlar devam edecek mi? 16 Eylül 2024 İstanbul, Ankara, İzmir hava durumu nasıl?
İKRA KUYUMCU KİMDİR? Hava Harp Okulu birincisi İkra Kuyumcu kaç yaşında, nereli?
Kütahya'da kafa kafaya facia: 1 ölü, 1 yaralı