"Terbiyesiz"e kadınlardan tepki

İstanbul Beyoğlu'nda bir grup kadın, tasavvuf düşünürü ve avukat Ömer Tuğrul İnançer'in hamilelerle ilgili yaptığı açıklamayı protesto etti.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
İstiklal Caddesi'nde bir araya gelen kadınlar, "Dünya yerinden oynar, kadınlar özgür olsa" sloganları attı.
Ellerinde "Diren hamile", "Gezine gezine dolanacağız" ve "Hamile hamile dolaşıyoruz" yazılı dövizler bulunan gruptakilere, birkaç hamile kadın ve karnına yastık koyan bir erkek de destek verdi.
Grup adına açıklama yapan Nadire Gül, hamileliğin utanılacak bir şey olmadığını belirterek, "Bu zihniyete cevabımız; bedenimiz bizimdir, sokaklar bizimdir. Kadınları evlere hapsedemeyeceksiniz. Kadınlar sokağa, özgürleşmeye" şeklinde konuştu.
Gruptakiler, açıklamanın ardından dağıldı.
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
SON DAKİKA HABERİ: Meteoroloji il il uyardı: Şiddetli yağış geliyor
1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI: Resimli, Anlamlı, Yazılı, Posterli 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Mesajları!
İSTANBUL'DA DEV ELEKTRİK KESİNTİSİ: Tam 60 Bölgede Elektrikler Yok! İstanbul'da Elektrikler Ne Zaman Gelecek? BEDAŞ - AYEDAŞ Elektrik Kesintisi Sorgulama
Sahte fatura davasında karar çıktı: Engin Polat ve babası Sezgin Polat'a 5 yıl 2 ay hapis cezası verildi
KKTC Cumhurbaşkanlığı Yerleşkesi, 3 Mayıs'ta Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla açılacak