Terörle mücadelede yeni düzenleme

Askere terörle mücadele için ek yasal destek geliyor. Meclise sevk edilen tasarı ile MİT mensuplarına gitirilen soruşturma izni kalkanı askere de sağlanacak.
Askerin terörle mücadelede etkinliğini artırmak amacıyla hazırlanan yasal düzenleme Meclis'e sevk edildi.
Artık Türk Silahlı Kuvvetleri, terörle mücedele için vali tarafından değil, İçişleri Bakanlığı'nın teklifi üzerine Bakanlar Kurulu kararıyla görevlendirilecek.
Askerin görev kapsamı, görev yeri Genelkurmay Başkanlığınca belirlenecek.
Asker ve polisin ortak operasyonunda komuta, sevk ve idare en kıdemli askerde olacak. Koordinasyonu valiler sağlayacak.
Soruşturma izni için getirilen düzenlemeye göre, Genelkurmay Başkanı ve Kuvvet Komutanlarının soruşturulmasında izni Başbakan; ilgili diğer personel için Milli Savunma Bakanı verecek.
Jandarma Genel Komutanı ve Sahil Güvenlik Komutanı ve diğer personeller için de soruşturma izni yetkisi İçişleri Bakanı'nda olacak.
Tasarıda ayrıca, emekliliği gelen albayların görevinin uzatılmasına da imkan sağlanıyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
TİGEM KURA SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI: TİGEM işçi alımı mülakat tarihi ne zaman?
AFAD YENİ DEPREM HARİTASI : AFAD deprem haritası yenilendi! Türkiye'de deprem riski en az iller neresi? Hangi illerde deprem riski yüksek? AFAD Türkiye Deprem Haritası!
Kanımız dondu! Bahar cinayetinde yeni detaylar: 2022’den beri ev değiştiriyormuş
TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI TAKLİT TAĞŞİŞ LİSTESİ 2025: Sahte - hileli ürünler sorgulama ekranı (guvenilirgida.tarimorman.gov.tr)
CHP lideri Özgür Özel'e yumruklu saldırı! Abdulkadir Selvi'den dikkat çeken 2 tespit