THK'da son dört yılda 19 uçak kazası

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Türk Hava Kuvvetleri'nde son dört yılda 19 uçak kaza-kırımı meydana geldiğini belirterek, bu kazalarda 17 uçuş personelinin şehit olduğunu kaydetti.
Bakan Gönül, AK Parti Samsun Milletvekili Musa Uzunkaya tarafından verilen ''Eğitim uçuşu yaparken düşen askeri uçaklara ve bazı iddialara'' ilişkin yazılı soru önergesine verdiği yanıtta, Türk Hava kuvvetleri Komutanlığı'nda 2000-2004 uçuş eğitim yılları arasında 19 adet uçak kaza-kırımı meydana geldiğini belirtti.Kazaların sekizi pilotaj hatasıGönül, kazaların sekizinin pilotaj, altısının teknik faktörler, ikisinin ise bilinmeyen nedenlerle meydana geldiğini açıkladı. Kazalarda 17 uçucu personelin (pilot, silah sistem subayı ve uçuş teknisyeni) şehit olduğunu, bu kazalarda da altı adet F-16C, üç adet F-4E, iki adet F-2E/2020, bir adet F-5A savaş uçağı, bir adet CN-235 kargo uçağı ve iki adet UH-1H helikopterinin düştüğünü belirtti."Kaza oranı normal" Gönül, Türk Hava Kuvvetleri'nin diğer ülkelerin yüz bin saatlik uçuştaki kaza-kırım oranlarına göre normal düzeyde olduğunu, son uçuş eğitim yılında 5.2 oranında gerçekleşen kaza-kırım oranının önceki yıllara göre bir miktar yüksek olmasına karşın, diğer ülke hava kuvvetlerine göre normal olduğunu belirtti.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Bu illerde yaşayanlar dikkat! Meteoroloji'den kuvvetli gök gürültülü sağanak alarmı
AFAD YENİ DEPREM HARİTASI : AFAD deprem haritası yenilendi! Türkiye'de deprem riski en az iller neresi? Hangi illerde deprem riski yüksek? AFAD Türkiye Deprem Haritası!
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, milletvekilleriyle kahvaltıda bir araya geldi
TİGEM KURA SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI: TİGEM işçi alımı mülakat tarihi ne zaman?
Kanımız dondu! Bahar cinayetinde yeni detaylar: 2022’den beri ev değiştiriyormuş