hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    TİP Başkanı Erkan Baş Gebze'den aday olmuştu: İşte sonuçlar...

    TİP Başkanı Erkan Baş Gebzeden aday olmuştu: İşte sonuçlar...
    expand

    Türkiye yerel yönetimleri belirlemek üzere sandık başına gitti. Sandıklarda kıyasıya rekabet devam ederken, Gebze'den aday olan TİP Başkanı Erkan Baş'ın aldığı oylar da netleşmeye başladı. İşte sonuçlara dair detaylar...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yerel seçimlerde oy verme işleminin tamamlanmasının ardından sayımın başlaması ile sonuçlar gelmeye başladı. Gebze'de seçim sonuçları, açılan sandıkların sayısına göre güncelleniyor. Kocaeli'nin il ve ilçelerinin seçim sonuçlarını, partilerin oy dağılımını detaylı olarak https://secim.cnnturk.com/31-mart-2024-yerel-secimleri/secim-sonuclari/ sayfamızdan anbean canlı olarak takip edebilirsiniz.

    ERKAN BAŞ GEBZE'DEN ADAY OLMUŞTU

    TİP Başkanı Erkan Baş'ın Gebze'den aday olmasının ardından nasıl bir sonuç alacağı merak ediliyordu. Adaylığına ilişkin daha önce verdiği röportajda, "Gebze Belediye Başkanlığına ihtiyacım yok, adaylığımın anlamı Gebze'yi işçilerin yönetmesinİ sağlayabilir miyiz" diyen Baş, şu ana kadar açılan sandık sayılarına göre, AK Parti'li rakibi Büyükgöz ve İYİ Parti'li rakibi Güvenç'in gerisinde kaldı.

    Gebze ilçesi seçim sonuçları

    81 il, 973 ilçe, 390 belde belediye başkanı ve 50 bin 336 muhtarın belirleneceği seçim için toplam 206 binden fazla sandık kuruldu. Kayıtlı 61 milyon 441 bin 882 seçmenin bulunduğu seçimde, 1 milyon 32 bin 610 genç ilk kez oy kullandı. Sandıkların kapanmasının ardından oyların sayımına geçildi. Büyükşehirlerde, sırasıyla büyükşehir belediye başkanlığı, belediye başkanlığı, belediye meclisi üyeliği ve muhtarlık, diğer illerde, sırasıyla belediye başkanlığı, belediye meclisi üyeliği, il genel meclisi üyeliği ve muhtarlık, seçimlerine ait oy pusulalarının sayım ve dökümü yapılacak.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow