hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Toplam oyları yüzde 3’ü geçemeyen 5 siyasi partinin akıbeti ne olacak?

    KAYNAKCNN TÜRK

    Seçimlerde istediği oy oranını alamayan, toplam oyları yüzde 3'ü geçemeyen 5 siyasi partinin akıbeti merak konusu. Saadet, Gelecek, DEVA, Demokrat Parti ve Memleket Partisi'nde seçim sonrası yeni kararların alınması gündemde. Temel Karamollaoğlu'nun genel başkanlığı bırakma konusunda karar aşamasında olduğu, Muharrem İnce'nin ise partiyi kapatma kararı alabileceği kulislere yansıdı. CNN TÜRK Muhabiri Melike Görür'ün haberi...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İstediği oy oranını alamayan partilerde seçim muhasebesi devam ediyor. Seçim analizi ve değerlendirmelerin yapıldığı partiler arasında Saadet, Gelecek, DEVA, Demokrat Parti ve Memleket Partisi var.

    SAADET PARTİSİ'NDE LİDER DEĞİŞECEK Mİ?

    Saadet Partisi'nde gözler kasım ayına çevrildi. Kasımda olağan kurultayda genel başkan değişimi gündemde. Temel Karamollaoğlu'nun aday olup olmama konusunda karar aşamasında olduğu ifade ediliyor. Önce yetkili kurullar bir araya gelecek, il başkanları, ilçe başkanları ile istişareler yapılacak.

    SAADET İLE GELECEK BİRLEŞECEK Mİ?

    Gelecek Partisi ile bir birleşme de konuşulan başlıklardan. Gelecek Partisi yetkilileri, "Kasım ayına kadar çok sular akar" görüşünde. Saadet Partisi yetkilileri ise birleşme seçeneğinin değerlendirileceğini ifade etti. Süreç, Saadet Partisi'ndeki toplantılar sonrası görüş ve önerilere göre şekillenecek.

    DEVA PARTİSİ TBMM'DE GRUP KURACAK MI?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Seçimden beklediği sonucu alamayan bir diğer parti de DEVA oldu. DEVA Partisi de seçimlerden sonra kurultay kararı alan partilerden. 3 ay içinde olağan kurultaya gidecek. Ali Babacan'ın kurultayda tek aday olması bekleniyor. Seçim sonrası Meclis'te grup kurulması için DEVA Partisi'nde yürütülen bir çalışma vardı. Mevcutta 15 milletvekili bulunan DEVA Partisi, 5 milletvekili ile grup kurabilecek. Demokrat Parti'yle seçim öncesinde yürütülen çalışmalar devam ediyor. Bu süreçte Demokrat Parti'nin yetkili kurullarından alınacak karar bekleniyor. Demokrat partinin 3 milletvekili olduğu için bu sayı grup kurmaya yeterli değil. Bu sebeple de diğer partilerden ayrılmaların olması durumunda bu milletvekilleri ile görüşmeler yapılması bekleniyor.

    MEMLEKET PARTİSİ KAPANACAK MI?

    Seçim sonrası küçülme kararı alınan Memleket Partisi'nde de atılacak adımlar merak konusu. Parti meclisinin 17 Nisan'da toplanması ve kritik kararlar alınması bekleniyordu. Ancak toplantı, Genel Başkan Muharrem İnce tarafından iptal edildi. İnce'nin şu anda karar aşamasında olduğu, seçenekler arasında partinin kapatılması dahil her ihtimalin bulunduğu konuşuluyor. Vereceği karar sonrası Muharrem İnce, parti meclisini toplantıya çağıracak.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow