Trabzon’da Ayasofya’ya karşılık cami vaadi

Kökenleri Karadenizli olan Yunan işadamı İvan Savvidis, Trabzon’daki Ayasofya Camii’nin kiliseye dönüştürülmek üzere Fener Patrikhanesi’ne verilmesine karşılık, Trabzon’da tüm masraflarını kendisinin karşılayacağı bir cami inşa etmeyi önerdi.
Hürriyet Gazetesi'nde yeralan habere göre, Rus vatandaşlığına da sahip olan Savvidis, Trabzon’da 15 Ağustos’ta Sümela Manastırı’nda düzenlenen dini ayine katıldı.
Savvidis, Yunan devlet televizyonu ET-3’e açıklamasında “Ayasofya’nın tekrar kilise olmasına karşılık, Trabzon’da yeni bir cami inşa ettirip bunu şehrin belediyesine sunmaya hazırım” dedi.
"Bomba gibi öneri"
Savvidis’ın açıklaması Yunan medyasında “Ayasofya için bomba gibi öneri” başlığıyla duyuruldu.
Yunanistan’da adı 2012’de PAOK futbol takımının hisselerini satın almasıyla duyulan İvan Savvidis, Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin’in partisi Birleşik Rusya’dan 2003 ve 2007’de milletvekili seçilmişti.
Trabzon’daki Ayasofya Camii, 1250-1260 yıllarında kilise olarak inşa edilmişti.
1584’te camiye, 1964 yılında da müzeye dönüştürülen Ayasofya, 52 yıl sonra 2013’de tekrar ibadete açılmıştı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Afyonkarahisar, şehit Uzman Çavuş Önder Özen’e veda etti: Kızı Alya’nın komutanla diyaloğu yürekleri dağladı
HEKİM ATAMA TERCİH BAŞVURUSU… Sağlık Bakanlığı 122. Dönem DHY Atama Kurası Ne Zaman?
YENİ AFAD DEPREM HARİTASI : AFAD deprem haritası yenilendi! Türkiye'de deprem riski en az iller neresi? Hangi illerde deprem riski yüksek? AFAD Türkiye Deprem Haritası!
Sırrı Süreyya Önder son yolcuğuna uğurlandı! Anneden oğluna veda: Ağıtlar yaktı...
Sırrı Süreyya Önder’e veda! Tabuttaki 'zeytin dalı' detayı dikkat çekti...