Trafik sigortasında yeni dönem!
Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun zorunlu trafik sigortasında, 2023 Aralık’ta duyurduğu hasar maliyet endeksi uygulamasına başlandı. Detayları CNN TÜRK Muhabiri İlayda Karaca ve Kameraman Ümit Sertabipoğlu, Sigorta Uzmanı Turusan Bağcı ile aktardı.
Trafik sigortasında yeni döneme geçildi. Artık hasar maaliyet endeksi uygulanacak. Trafik sigortalarında poliçeler hasar maliyet endeksine göre azami %3 artışla kesilecek.
Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu, değişen ekonomik koşulları göz önünde bulundurarak sigortalının hasar prim dengesinde sürdürülebilirliğinin sağlanması amacıyla söz konusu uygulamaya geçti.
Sigorta Uzmanı Turusan Bağcı detayları şu ifadelerle aktardı;
“1 Mayıs itibariyle yeni uygulama devreye girdi. TÜİK’in açıkladığı verilere dayanarak dört önemli konuya bakacağız. Bunun bir tanesi araç fiyatları bu ay ne kadar artmış, ikincisi hasar onarım maliyetleri yedek parça fiyatları ve asgari ücret belki enflasyon hesabı da işin içine girecek, dördünün beşinin ortalamasıyla bir endeksi ortaya çıkıyor, trafik sigortası maliyeti endeks dediğimiz endeks”
BUNDAN SONRA NE OLACAK?
“Bundan sonra her ay, bir sonraki ayın yüzdesi açıklanacak. Endeks bir önceki aydaki fiyata göre, prim artışı bu oranda olacak”
ARACI OLANLAR NELERE DİKKAT ETMELİ?
“Genelde şuna karıştırıyorlar hep trafik poliçe benim vardı hani az artı iptal edip yeniden yaptırayım. Hayır mevcut poliçeler devam ediyor. Vade geldiği ayda, geçen yıl yaptırmıştınız. Bir yıl geçti, nisan ayında açıklanan taban fiyatı neyse artı %3 sizin indirimleriniz varsa, bu indirimler uygulandıktan sonra trafik poliçesi birimiz otomatik belirlenecek”
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Plastik fabrikasında yangın: Dumanlar gökyüzünü kapladı
BABALAR GÜNÜ MESAJLARI 2025: Resimli, Duygusal, Anlamlı, Şiirli Babaya, Eşe, Dedeye Göndermelik Babalar Günü Mesajları! Babalar Gününüz Kutlu Olsun!
AFAD YENİ DEPREM HARİTASI: AFAD deprem haritası yenilendi! Türkiye'de deprem riski en az iller neresi? Hangi illerde deprem riski yüksek? AFAD Türkiye Deprem Haritası!
LGS heyecanı: Milyonlarca genç ter döktü | Sorular ve cevapları yayımlandı
Aksaray'da sıcak hava balonu faciası: Ölü ve yaralılar var