Trakya’da doğal gazdan sonra kömür bulundu

Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü’ne bağlı taşeron firma tarafından bir süredir Tekirdağ’ın Kapaklı ve Saray ilçelerinde süren kömür rezervi arama çalışmaları sonuç verdi.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Edinilen bilgilere göre, Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA), birkaç ay önce Kapaklı ve Saray’da toplam 3 noktada kömür rezervi arama çalışmaları başlattı. Yüklenici firma tarafından Kapaklı’nın Karlı ve Bahçeağıl Mahalleleri ile Saray’ın Kurdere Mahallesi’nde süren arama çalışmaları bir süre önce sonuç verdi.
Sürdürülen sondaj çalışmaları kapsamında yaklaşık 700 metre derine inilirken, edinilen bilgilere göre bölgede kömür bulunduğu öğrenildi. Bölgeden alınan numuneler MTA’ya gönderildi. Bölgedeki kömürün kalorisinin ne kadar olduğu ve rezerv büyüklüğü yapılacak olan incelemelerin ardından belli olacak.
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Müsilaj denizin dibine kabus gibi çöktü!
İstanbul'un yüksek kesimleri beyaz örtüyle kaplandı
SON DAKİKA || Bugün okullar tatil mi? 22 şehirde eğitime kar engeli: 7 Şubat kar tatili olan iller!
BUGÜN OKULLAR TATİL Mİ? 7 Şubat kar tatili olan iller! Bugün hangi illerde okullar tatil edildi? SON DAKİKA KAR TATİLİ HABERLERİ!
7 Şubat 2025 Cuma Günü Feribot ve Vapur Seferleri İptal Mi? | İDO ve BUDO İptal Sefer Durumu Sorgulama