TSK'da iki önemli değişiklik

Türk Silahlı Kuvvetleri'nde yemek duası ve cenaze törenlerine ilişkin yeni düzenlemeye gidildi. Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli tarafından yayımlanan emirle yemek duasındaki "Tanrımıza hamdolsun" ifadesi değiştirildi, dua "Allahımıza hamdolsun" olarak yeniden düzenlendi. Askeri cenazelerde ise tören sırasında bando tarafından cenaze marşı yerine Buhurizade Mustafa Itri'nin "Tekbir" adlı eseri çalınması talimatı verildi.
Türk Silahlı Kuvvetlerindeki yemek duasında değişiklik yapıldı. Daha önce "Tanrımıza hamdolsun, milletimiz var olsun" ifadesinin yer aldığı duada uygulama birliği sağlamak ve tereddüdü ortadan kaldırmak üzere düzenlemeye gidildi. Bakan Canikli imzasıyla yayımlanan ve komutanlıklara gönderilen emirle yemek duası metni "Allahımıza hamdolsun, milletimiz var olsun" şeklinde yeniden düzenlendi. Yemek duasıyla ilgili yemekhanelerde bulunan levhalar da yeni düzenlemeye göre değiştirildi.
Söz konusu değişiklik Genelkurmay Başkanlığınca Gaziantep'te sınır hattında bulunan Köprübatı Hudut Karakolu gerçekleştirilen basın turunda dikkati çekti. Değişiklik, yemekhanelerdeki yeni dua levhalarına da yansıdı. Bakan Canikli imzasıyla yayımlanan emirde, şu ifadelere yer verildi:
"Milli Savunma Bakanlığına bağlı birlik, karargah ve kurumlarda yemek duasının metniyle ilgili bazı tereddütler yaşandığı ve uygulamada farklılıklar olduğu bilinmektedir. Mevcut tereddütleri ortadan kaldırmak ve yemek duasında birliği sağlamak maksadıyla, birlik karargah ve kurum amirlerince yemekhanelerde bulunan yemek duası levhası 'Allahımıza hamdolsun, milletimiz var olsun' şeklinde düzenlenerek yemek duası bu metin doğrultusunda yapılacak. Kuvvet komutanlıklarınca ilgili yönerge veya devamlı emirlerde emir esaslarına göre gerekli değişiklikler yapılarak yayımlanacak. Emrin alınmasına müteakip bölük/batarya/müstakil takım seviyesine kadar yayımlanarak uygulamaya başlanması sağlanacaktır."
Öte yandan Bakan Canikli tarafından, askeri cenazelerde tören sırasında bando tarafından cenaze marşı yerine Buhurizade Mustafa Itri'nin "Tekbir" adlı eserinin çalınmasına yönelik de bir emir yayımlandı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, milletvekilleriyle kahvaltıda bir araya geldi
TİGEM KURA SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI: TİGEM işçi alımı mülakat tarihi ne zaman?
Kanımız dondu! Bahar cinayetinde yeni detaylar: 2022’den beri ev değiştiriyormuş
TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI TAKLİT TAĞŞİŞ LİSTESİ 2025: Sahte - hileli ürünler sorgulama ekranı (guvenilirgida.tarimorman.gov.tr)
CHP lideri Özgür Özel'e yumruklu saldırı! Abdulkadir Selvi'den dikkat çeken 2 tespit