Türk Musevileri Müzesi'nden bu yıl da Hanuka daveti

500. Yıl Vakfı Türk Musevileri Müzesi bu yıl da Işıklar Bayramı’nda kapısını açıyor, katılımcılarını Hanuka mumlarını birlikte yakmaya davet ediyor. Etkinlik, 19 Aralık’ta gerçekleşecek.
Yahudi toplumunun İstanbul’daki en büyük ibadethanesi Neve Şalom Sinagogu’nda bulunan 500. Yıl Vakfı Türk Musevileri Müzesi, Işıklar Bayramı Hanuka’da özel bir etkinlik düzenliyor.
Etkinlik davetiyesinde “Işığın mucizesinde bu yıl da mumlarımızı “Barış” için Müze ve Neve Şalom Sinagogu’nda yakmaya bekliyoruz” ifadeleri yer alıyor. Program kapsamında müze gezilecek, müzik dinletisi sunulacak, Hanuka anlatımı ve mum yakma töreni ardındansa ziyaretçilere Sufganiyot adlı Hanuka’ya özgü bir tatlı ikram edilecek.
Hanuka Bayramı’nın son günü olan 19 Aralık Salı günü 16:00-18:00 saatleri arasında gerçekleşecek etkinlik için kontenjan sınırlı olduğundan info@muze500.com mail adresine veya 0212 292 63 33 numaralı telefona rezervasyon gerekiyor.
Kislev ayının 25. günü kutlanmaya başlanan Hanuka Bayramı, 8 gün sürmekte. Bu yıl 12 Aralık’ta başlayacak olan bayram, Yahudilerin Selefkilere karşı ayaklanmalarının anısına, sayısı her gün bir adet artırılarak yakılan mumlarla kutlanıyor. Bu niteliğiyle Hanuka, “Hag Ameorot/Işıklar Bayramı” adıyla da biliniyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Meteoroloji tarih verdi: 25 ile şiddetli sağanak yağış geliyor
SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI: Sağlık Bakanlığı Personel Alımı Ne Zaman Yapılacak? Bakan Memişoğlu Tarih Verdi!
Sağlık Bakanlığı Sağlık Raporu Ödemesi: Sağlık Raporu Ücretli Mi? Hangi Raporlar Ücretli? www.sbos.saglik.gov.tr Aile Hekimliği Sağlık Raporu Ödemesi Sorgulama
TOKİ E-DEVLET BAŞVURU EKRANI: 250 Bin Sosyal Konut TOKİ Başvurusu Nasıl Yapılır? Başvuru Şartları Neler? www.toki.gov.tr Başvuru Ekranı
12 SAAT SU YOK! 18 HAZİRAN İSTANBUL SU KESİNTİSİ: İstanbul'da Sular Ne Zaman Gelecek? iski.istanbul İSKİ Su Kesintisi Sorgulama