Türkiye fasıl rahatsızlığını AB'ye iletti

Türkiye, Avrupa Birliği ile müzakerelerde bir çok faslın açılmamasından rahatsız. Dışişleri Bakanı Ali Babacan bu rahatsızlığı bir kez daha, AB dönem başkanı Fransa'nın Ankara Büyükelçisi'ne iletti.
Fransa'nın Ankara Büyükelçisi Bernard Emie, Dışişleri Bakanı Ali Babacan onuruna yemek verdi. Babacan büyükelçilere "Türkiye'nin önünde bir hedef olması ve müzakere sürecinin ileriye gitmesi önemli" mesajını verererk, ulusal programın hazırlanış sürecini anlattı.
Dışişleri Bakanı Ali Babacan'a, ulusal programın yıl sonundan önce kabul edilip edilmeyeceği soruldu. Babacan, reformaların tepeden inme olmadığına ve bu sürecin toplumun tüm kesimlerini kapsayan bir süreç olduğuna dikkat çekerek, bu yüzden bir tarih verilemeyeceğini ama "canla başla" çalışıldığını belirtti.
Yemekte, Türkiye'nin BM Güvenlik Konseyi geçici üyeliği, Kafkasya İstikrar ve işbirliği Platformu ve Afganistan'daki gelişmeler de ele alındı. Babacan'ın, Afganistan konusunda, "sorunlara dışarıdan değil, içeriden çözüm bulunması gerekir" dediği öğrenildi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Özgür Özel'e yumruklu saldırı... Saldırganın katlettiği oğlunun mezarında dikkat çeken yazı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın KKTC ziyareti, Rum tarafında geniş yankı buldu: "Bu topraklara bir damga daha vuruyoruz"
Gaziosmanpaşa'da yol çöktü! İki bina tahliye edildi
Boksörün ölümüne dövdüğü taksicinin ailesi: Türkiye’de yargılansın
Nihal ve Bahar Candan davasında şoke eden ifadeler!