Türkiye ile Malta kara para ve terörizmin finansmanına karşı iş birliği yapacak

Hazine ve Maliye Bakanlığı Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanlığı (MASAK) ile Malta Finansal İstihbarat Analiz Birimi (FIAU) arasında kara para aklama, bağlantılı öncül suçlar ve terörizmin finansmanı ile ilgili finansal istihbarat değişiminde iş birliği yapılmasına dair mutabakat muhtırası yürürlüğe konuldu.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.
Buna göre, MASAK ile FIAU, şüphelenilen kara para aklama, bağlantılı öncül suçlar ve terörizmin finansmanına ilişkin bilgilerin toplanması, geliştirilmesi ve analizinde ulusal mevzuatlara uygun olarak iş birliği yapacak. Mali istihbarat birimleri, bu amaçla mütekabiliyet ilkesine dayalı olarak, mevcut ve elde edilebilir nitelikteki en geniş kapsamdaki bilgileri kendiliğinden ya da talep üzerine serbest şekilde paylaşacak.
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Genç kadın 6 yıl önce sırra kadem basmıştı! Kemik parçaları ortaya çıktı
TOKİ E-DEVLET BAŞVURU EKRANI: 250 Bin Sosyal Konut TOKİ Başvurusu Nasıl Yapılır? Başvuru Şartları Neler? www.toki.gov.tr Başvuru Ekranı
ÖSYM KPSS 2025/1 TERCİH KILAVUZU : KPSS yerleştirme tercihleri başladı mı? KPSS merkezi atama tercih ekranı!
Kazıyı durduran altın ışıltısı: Bilecik'teki mağara girişinde tüm tarihi değiştirecek keşif
Bir şehri ayağa kaldırdı: Firar etti, polisleri ezdi, resmi araca çarptı