Türkiye'den Ukrayna savaşının birinci yılı hakkında açıklama

Dışişleri Bakanlığı, Ukrayna savaşının birinci yılı hakkında bir basın açıklaması yaptı. Bakanlığın açıklamasında, "Baştan beri reddettiğimiz bu savaşın, Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü ve egemenliğini tesis edecek şekilde sona ermesi için her türlü destek ve çabayı sürdürmeye devam edeceğiz." ifadelerine yer verildi.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Dışişleri Bakanlığı'nın Ukrayna savaşının birinci yılı vesilesiyle yayımladığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:
"Tüm girişimlerimize rağmen, Ukrayna'da bundan tam bir yıl önce bugün başlayan savaş halen devam ediyor. Maalesef bu savaşın ağır maliyeti, sadece iki ülkede değil tüm dünyada olumsuz şekilde hissediliyor. Savaşın, müzakereler yoluyla adil ve kalıcı bir şekilde bir an önce sona erdirilmesi gerektiğini her platformda vurguluyoruz. İstanbul Tahıl Anlaşması dahil benzer girişimlerle çözüme yönelik çabalara destek oluyoruz. Baştan beri reddettiğimiz bu savaşın, Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü ve egemenliğini tesis edecek şekilde sona ermesi için her türlü destek ve çabayı sürdürmeye devam edeceğiz."
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
13 MAYIS ELEKTRİK KESİNTİSİ: İstanbul’da elektrikler ne zaman gelecek? BEDAŞ elektrik kesintisi 8 saate kadar çıkacak!
2025 ENGELLİLER HAFTASI MESAJLARI: Engelliler Haftası Ne Zaman? Resimli, Duygulu ve Anlamlı Engelliler Haftası Mesajları Burada!
Anne ve 2 çocuğu yangında can vermişti! Kan donduran şüpheye 2 yeni gözaltı!
ÖCALAN'IN AKIBETİ NE OLACAK? PKK'nın fesih kararı sonrası yargı süreci nasıl işleyecek?
HABER... Terör örgütü PKK fesih kararını açıkladı! İşte yol haritası