Türkiye'nin turizm cenneti! Öğrenciler okula tekneyle gidiyor

Kara yolu ulaşımı olmadığı Antalya'nın Demre ilçesine bağlı Kaleköy'de okul çağında 2 çocuk bulunuyor. Milli Eğitim Bakanlığı'nın taşımalı eğitim sistemiyle öğrencileri her gün tekne ile okullarına ulaştırılıyor.
TRT Haber'in aktardığına göre; Antalya Demre'ye bağlı Üçağız Mahallesi'ndeki Kaleköy'ün kara yolu bağlantısı bulunmuyor. Turizm cennetine sadece tekne ile ulaşım sağlanabiliyor.
Kaleköy'de yaşayan 2 ortaokul öğrencisi ise Milli Eğitim Bakanlığı'nın taşımalı eğitim sistemiyle okullarına deniz yolu ile götürülüyor.
Demre İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Atılgan, "Okul olduğu her gün çocuklarımız sabah buradan alıp Üçağız Mahallemize götürüp oradan yine ikinci bir kara yolu servisiyle buraya en yakın mesafede bulunan Çevreli, Bozoğlu Tarkın İlkokulu Ortaokulu ve İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerimizi taşıyoruz" dedi.
Sabah öğrenciler tekneye binmek için limana iniyor
Tekneye binen öğrencileri deniz yolculuğu bekliyor. Öğrenciler bir süre tekne ile giderek okulun olduğu yere doğru ilerliyor. Öğrenciler tekneden indikten sonra bir başka araca daha biniyorlar. Üçağız Limanı'nda bekleyen minibüs onları çevreli köyüne götürüyor.
Öğrenciler yolculuğun sonunda Çevreli Bozoğlu Tarkın Ortaokulu'na ulaşıyor. Okul sonrası ise güzergah yine aynı. Denizden taşımalı eğitime kışın da aynı koşullarda da devam ediliyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
HABER... Endişe veren görüntü! 20 yıl sonra yine aynı bölge
YENİ AFAD DEPREM HARİTASI : AFAD deprem haritası yenilendi! Türkiye'de deprem riski en az iller neresi? Hangi illerde deprem riski yüksek? AFAD Türkiye Deprem Haritası!
Samsun'daki faciada 3 kişi can verdi! İhmaller zinciri açığa çıktı
Özel'in açıklamaları gündeme oturdu! Sıra Yavaş’ta mı? Abdulkadir Selvi yazdı
Dikkat! Meteoroloji tek tek uyardı: İstanbul dahil birçok il için alarm verildi!