Tuzla tersane patlamasında ölen var mı, patlamanın nedeni ne? İstanbul Valiliği açıkladı!

Tuzla'da bir tersanede bir gemide gaz sıkışmasından dolayı patlama oldu. Yaşanan olayla ilgili İstanbul Valiliği'nden açıklama yapıldı. Peki, Tuzla tersane patlamasında ölen var mı, kaç kişi? İşte son dakika gelişmesinin detayları..
Son dakika haberine göre, Tuzla'da yaşanan patlamayla ilgili detaylar gündemde yer alıyor. Tuzla tersanesindeki gemide gaz sıkışmasından dolayı patlama oldu. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda sağlık, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. İlk belirlemelere göre 4 işçi yaralandı. Ekiplerin çalışmaları devam ediyor.
İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA
İstanbul Valiliği'nden patlamaya ilişkin açıklama geldi. Karbondioksit sızıntısı nedeniyle gaz zehirlenmesine maruz kalan 4 işçinin hastaneye kaldırıldığı belirtilen açıklamada, konuyla ilgili soruşturma başlatıldığı duyuruldu.
Açıklama şu şekilde:
"Bugün saat 10.54’te alınan ihbarda; Tuzla İlçemiz Aydıntepe Mahallesindeki tersanede bakım için bulunan Liberya bandıralı Gulf Petrolyum4 adlı gemide çalışan işçilerin gaz zehirlenmesine maruz kaldıkları ihbarı alınmıştır. Olay yerine acil sağlık, güvenlik ve itfaiye ekipleri sevk edilerek gerekli müdahale çalışmaları başlatılmıştır.
Alınan ilk bilgilere göre; bakım yapılacak tüplerden birinde meydana gelen karbondioksit sızıntısı nedeniyle gaz zehirlenmesine maruz kalan (4) işçi, 112 Acil Sağlık ekiplerimizce çevredeki hastanelere sevki sağlanmıştır. Konuyla ilgili soruşturma başlatılmıştır. Olaydan etkilenen işçilere Allah’tan acil şifalar diliyoruz."
#SONDAKİKA Tuzla'da bir tersanede gemide gaz sıkışmasından dolayı patlama oldu. Olayda 5 işçi yaralandı. https://t.co/lwL4Bn3b3w
— İhlas Haber Ajansı (@ihacomtr) May 6, 2022
TERSANELERDE GAZ SIKIŞMASI NEDEN OLUR?
Tersanelerde genel olarak oksi-gaz kaynaklarında kullanılan gaz propan, doğal gaz ve asetilen kapalı mahallerde birikerek yangın ve patlama riskleri oluşturmaktadır. Gemi boru devrelerinde basınç altında bulunan gazlar ve tehlikeli sıvılar üzerinde yapılan çalışmalar esnasında özellikle tamir-bakım çalışmalarında yetersiz iş güvenliği uygulamaları, yangın ve patlamalara sebep olabilmektedir. Bu gazlar, kapalı ortamlarda özellikle gemilerin çok fazla elemanla desteklenmiş tank yapılarında fark edilmeden oksijeni bastırarak birikerek boğulma, patlama ve yangınlara sebep olmaktadır (Stojkovic, 2013).
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Düğünde çalan şarkıların telif parasını kim ödeyecek? Salon sahibi mi yoksa gelin ve damat mı?
RESİMLİ ANNELER GÜNÜ MESAJLARI: 2025 Resimli, Anlamlı, Yazılı, Ablaya, Teyzeye, Halaya, Anneye Göndermelik Anneler Günü Mesajları!
ANNELER GÜNÜ İNDİRİMLİ BİLET 2025 AJET: AJet, 11 Mayıs Anneler Günü kampanyası nerelerde, hangi uçuşlarda geçerli?
Dikkat! Meteoroloji il il uyardı: Kuvvetli sağanak ve rüzgar alarmı!
Sivas'ta otomobil bariyerlere saplandı, sürücü yaralandı